RACUSZKI ANANASOWE

Ananasy – nie wiem jak Wam , ale mi na samą myśl cieknie ślinka!

Zawsze zajadam się nimi z przyjemnością i nie ważne czy są to ananasy świeże czy ananasy z puszki – u mnie to jedne z ulubionych owoców!

Dziś mam dla Was przepis na racuszki właśnie z ananasami.

Delikatne … słodkie … w sam raz na leniwe śniadanie , ale i obiad na słodko!

 
racuszki ananasowe , ananasy w ciescie , placuszki z ananasami , ananasek , ostra na slodko , pancakes
 
SKŁADNIKI: 

– mąka – 1 szklanka
– cukier puder – 3 czubate łyżki
– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
– masło – 2 łyżki
– kefir – 1,5 szklanki
– kurkuma – 1 płaska łyżeczka
– olejek waniliowy – 1 łyżeczkas
– ananas w puszcze – 8 krążków
– sól – szczypta
– olej do smażenia

 
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Roztapiamy masło.

Odstawiamy do wystudzenia.

Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy kefir, roztopione masło, kilka kropel olejku, odrobinę soli, łyżeczkę kurkumy.

Wszystko razem mieszamy na gładką masę.

Ananasa kroimy w kosteczkę.

Dodajemy do masy.

Smażymy na odrobinie mocno rozgrzanego oleju na małym!!! ogniu!

* Uwaga!
Pilnujemy , gdyż racuszki lubią przywierać!

Podajemy z cukrem pudrem lub jak u mnie z sosem toffi :)

 
 
 
Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    whiness
    24 sierpnia 2012 at 11:20

    Ślinka mi cieknie na sam widok tych placuszków :)

  • Reply
    GrowingUp
    24 sierpnia 2012 at 20:56

    O mamuniu*_*
    Toffi!

  • Reply
    Zablokowana
    16 lutego 2013 at 15:50

    To są zdecydowanie najlepsze placuszki jakie jadłam :) pycha

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress