Brzoskwiniowe crumble z migdałami

brzoskwiniowe crumble 98xxxx

Jak już pisałam wielokrotnie crumble jest jednym z moich ulubionych deserów!

Soczyste owoce zapiekane pod chrupiącą kruszonką sprawiają , że nie potrafię przejść obojętnie!

Tym razem wykorzystałam brzoskwinie … a kruszonkę wzbogaciłam płatkami migdałów , które nie tylko dodały smaku , ale i chrupkości!

A wszystko to w pół godzinki!

Polecam!

 crumble brzokwiniowe , peach crumble , brzoskwinie , kruszonka , owoce pod kruszonka , ostra na slodko

 

SKŁADNIKI:

– brzoskwinie w syropie – 5 szt
– cukier – 2 łyżki
– mąka ziemniaczana -1 łyżka

KRUSZONKA:

– mąka pszenna – 100g
– zimne masło – 50 g
– cukier – 3 łyżki
– płatki migdałów – 2 łyżki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Naczynie do zapiekania natłuszczamy.

Pokrojone brzoskwinie mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną.

Układamy w naczyniu.

Składniki kruszonki bardzo szybko wyrabiamy palcami.

Rozkruszamy na wierzch brzoskwiń.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C.

Pieczemy ok.35 min ( do złocistego brązu ).

 

Podajemy z lodami lub/+ bitą śmietaną.

 

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress