MIGDAŁOWE NALEŚNIKI Z SEREM I RABARBAREM

naleśniki serowe z rabarbarem xxxx

Jak wiecie , naleśników nigdy nie mam dość!

A , że sezon na rabarbar jest , postanowiłam wykorzystać go również do swojego ulubionego przysmaku – to był strzał w kolano?

Nie nie nie!

Strzał w 10!!!

Naleśniki zachwyciły nie tylko swoim smakiem , ale i wyglądem!

Połączenie lekko kwaśnego rabarbaru z delikatnym serem z wanilią i chrupiącymi naleśnikami z dodatkiem migdałów na stale zagości w moim menu!

nalesniki , mus rabarbarowy , nalesniki z serem , puszyste nalesniki , sezon rabarbarowy , z rabarbarem , ostra na slodko xxxxxxxxx

 SKŁADNIKI:


NALEŚNIKI:
– mąka – 2 szklanki
– mleko – 1,5 szklanki
– woda gazowana – 0,5 szklanki
– jajko – 2 szt
– olej – 2 łyżki
– proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
– sól – szczypta
– płatki migdałów – 50 g

NADZIENIE:
– ser biały zmielony – 200 g
– laska wanilii – 1 szt
– cukier puder – 6 łyżek
– rabarbar – 200 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

NALEŚNIKI:

Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.

Dodajemy płatki migdałów, smażymy duże naleśniki.

NADZIENIE:

Rabarbar drobno kroimy w kosteczkę, gotujemy z odrobiną wody i 3 łyżkami cukru do momentu aż zrobi się mus, studzimy.

Ser mieszamy z ziarenkami wydrążonej wanilii i pozostałym cukrem.

 Naleśniki smarujemy musem rabarbarowym a następnie serem.

Zwijamy w ruloniki, podsmażamy na klarowanym maśle, posypujemy cukrem pudrem.

nalesniki , mus rabarbarowy , nalesniki z serem , puszyste nalesniki , sezon rabarbarowy , z rabarbarem , ostra na slodko 2xxxxxxxxxx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    Naleśniki zapiekane z serem pod migdałowo - pomarańczową pierzynką
    19 grudnia 2013 at 18:07

    […] Naleśniki są chyba jedyną rzeczą , którą mogę jeść bez opamiętania i która nigdy mi się nie nudzi! […]

  • Reply
    BISZKOPT Z KREMEM, RABARBAREM I TRUSKAWKAMI
    30 kwietnia 2015 at 15:30

    […] biszkopt przełożony słodko – kwaśnym nadzieniem z rabarbaru i kremowego serka mascarpone z wanilią …. ozdobione puszystą śmietaną i truskawkami […]

  • Reply
    RABARBAR - obierać czy nie?
    1 maja 2015 at 18:21

    […] wykorzystaniem. Jest: – ciasto budyniowe z rabarbarem – drożdżówki z rabarbarem – naleśniki z rabarbarem – pyszne fornetti z rabarbarem – ciasto ucierane z rabarbarem – ciasto […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress