KOTLETY RYBNO-ZIEMNIACZANE

Dziś ma dla Was obiecany przepis w sam raz na piątkowy obiad.

Danie łatwe … szybkie i niesamowicie smaczne.

Kotlety te są świetnym pomysłem nie tylko na obiad – śmiało można je włożyć do ulubionej , chrupiącej bułki  … dodać świeże warzywa … i zajadać w formie burgera!

 kotlety rybne , kotlety ziemniaczane , pyszne kotlety z ryby , kotlety wegetarianskie , ostra na slodko , chrupiace kotleciki

SKŁADNIKI:

* filet np.dorsz – 300 g

* ziemniaki – ok.200 g

* natka pietruszki – 1 pęczek

* cytryna – 1 szt

* liść laurowy – 2 szt

* cebula – 1 szt

* masło – 1 łyżka

* olej – 300 ml

* bułka tarta

* sól

* pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do garnka wkładamy oczyszczone filety rybne , dodajemy liście laurowe , plaster cytryny , odrobinę pietruszki i gotujemy ok. 5 minut.

Odcedzamy i rozdrabniamy.

Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki.

Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę.

Formujemy kotlety i obtaczamy w tartej bułce.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

KOTLETY RYBNE 18x

Rewelacyjnie smakują z CZERWONĄ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ

 

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Kotlety rybne z mięsem
    4 maja 2014 at 08:22

    […] przepyszne kotlety , którymi zajadała się cała […]

  • Reply
    Kapusta czerwona zasmażana
    19 października 2014 at 17:39

    […] wielką fanką czerwonej kapusty i jak tylko jest na nią sezon to podaję do obiadu jak najczęściej – do gulaszy … […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress