Jagodowe naleśniki z mleka w proszku z serem – bez mąki!

Racuszki z mleka w proszku tak Wam się spodobały , że postanowiłam przygotować dla Was kolejny przepis z jego wykorzystaniem – w sam raz na upalne dni , z jakimi się zmagamy!

 

Naleśniki nie zawierają mąki!

Ciasto zrobiłam wykorzystując nie tylko to mleko , ale również jedne z ostatnich borówek jakie możemy spotkać na targach!

Słodkie ciasto wypełnione delikatnym , kremowym , białym serem i oprószone cukrem pudrem miło zaskoczy podniebienia zarówno dzieci jak i dorosłych!

nalesniki bez maki , nalesniki jagdowe , nalesniki z serem , puszyste nalesniki , ostra na slodko 

 

SKŁADNIKI:

* mleko w proszku – ok.200 g
* jajko r.L – 2 szt
* borówki – ok.100 g
* gazowana woda – ok.80 ml
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* cukier – 3 łyżki
* olej – 4 łyżki

DODATKOWO:

* ser biały mielony – 200 g
* cukier wanilinowy – 1 op

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do miski wsypujemy mleko w proszku , cukier i proszek do pieczenia.Dodajemy jajka oraz borówki.

Dolewamy powoli gazowaną wodę ( *tyle , by uzyskać średniej gęstości ciasto ) oraz olej i wszystko razem dokładnie miksujemy.

Smażymy na mocno rozgrzanej patelni!

Po usmażeniu smarujemy serem białym wymieszanym z cukrem wanilinowym i zwijamy w ruloniki.

Podajemy obsypane cukrem pudrem.

Smacznego!

 

UWAGA!

Naleśniki smażą się szybciej niż klasyczne , dlatego musimy ich pilnować!

 

IS_ NALEŚNIKI BEZ MĄKI 7x

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

4 komentarze

  • Reply
    Marta T.
    18 sierpnia 2013 at 21:31

    robiłam :D były dobre :P ale muszę powiedzieć, że do placuszków z mleka w proszku to się nie umywają :D ale dobre, dobre :D

  • Reply
    Naleśniki zapiekane z serem pod migdałowo - pomarańczową pierzynką
    20 stycznia 2014 at 18:56

    […] Naleśniki na słodko … naleśniki na ostro … naleśniki z farszem , i bez …. puste … z mąki kukurydzianej – nie ważne! […]

  • Reply
    Racuszki z mleka w proszku z kremem jagodowym
    28 czerwca 2014 at 13:42

    […] Postanowiłam wykorzystać do nich mleko w proszku. […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress