Żeberka w miodzie

zeberka w miodzie , piwne zeberka , soczyste zeberka , pyszna wieprzowina , pyszne zeberka , mieso w piwie , ostra na slodko , pyszny obiad , ksiazece s

Mięso przyrządzone jest na oleju z rzepaku canola i owoców czerwonej palmy , dzięki czemu nabiera delikatnego posmaku i bursztynowego koloru.

Sos na bazie piwa , z dodatkiem prawdziwego miodu i musztardy z dodatkiem płatków wędzonej papryki sprawia , że nasze kubki smakowe szaleją z zachwytu – intensywny ..  delikatnie słodki… troszkę ostry.

 

zeberka w miodzie , piwne zeberka , soczyste zeberka , pyszna wieprzowina , pyszne zeberka , mieso w piwie , ostra na slodko , pyszny obiad , ksiazece s

 

SKŁADNIKI:

ŻEBERKA:

– żeberka – 500 g

– cebula – 2 szt

– cukier kandyzowany – 1 łyżka

– bulion – 125 ml

– piwo Książęce jasne ryżowe – 125 ml

– sól – 1 łyżeczka

– pieprz – 1 szczypta

– imbir – 1 szczypta

– papryka czerwona – 1 szczypta

– miód – 1 łyżka

– musztarda z płatkami wędzonej papryki – 1 łyżka

– olej z rzepaku canola i owoców czerwonej palmy – 50 ml

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

ŻEBERKA :

W garnku z grubszym dnem lub gęsiarce rozgrzewamy olej karotenowy.

Dodajemy posiekaną w piórka cebulę , posypujemy kandyzowanym cukrem i delikatnie złocimy.

Żeberka oczyszczamy i wkładamy do garnka.

Posypujemy solą , pieprzem , papryką i odrobiną imbiru.

Dokładnie mieszamy i obsmażamy z każdej strony.

Zalewamy bulionem oraz piwem.

Na wolnym ogniu dusimy ok. 40-45 minut pod przykryciem obracając od czasu do czasu.

Kiedy żeberka będą już miękkie dodajemy miód oraz musztardę , dokładnie mieszamy i dusimy ok. 3 minutki.

W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nashelly
    11 sierpnia 2013 at 20:39

    Pyszne te Twoje żeberka… Uwielbiam karmelizowaną cebulę ;)

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress