Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami

IS_BISZKOPT Z KREMEM I JEŻYNAMI  4xxx

Pokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis!

 

Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj! ) przełożony delikatnym kremem na bazie malinowego budyniu … pokryty jeżynami i galaretką o smaku owoców leśnych.

 

Deser szybki , łatwy , w sam raz do popołudniowej kawy ;)

 

Zamiast jeżyn śmiało możemy użyć np. maliny i swoją ulubioną galaretkę!

 ciasto jagodowe , biszkopt z kremem jagodowym , krem jagodowy , letnie ciasto , lekki biszkopt z kremem , ostra na slodkop

SKŁADNIKI :

BISZKOPT JASNY:
* przepis na blogu

KREM :
* budyń malinowy – 2 op
* cukier – 4 łyżki
* mleko – 3/4 l
* masło – 170 g

DODATKOWO :
* jeżyny – 200 g
* galaretka ( owoce leśne ) – 2 op

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

BISZKOPT :

Biszkopt jasny pieczemy wg. przepisu.

Kroimy na 2 blaty.

KREM :

Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu zmniejszając przy tym wodę o ok. 125 ml.

Zostawiamy do ostudzenia.

Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka.

Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło i cukier.

Podgrzewamy na wolnym ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą.

Budynie rozrabiamy w odlanym mleku i powoli wlewamy do gotującej się masy.

Odstawiamy na chwilę do ostudzenia.

CAŁOŚĆ :

Na spód tortownicy wkładamy 1 blat biszkoptu.

Pokrywamy warstwą kremy budyniowego.

Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym.

Układamy umyte owoce.

Zalewamy lekko tężejącą galaretką.

Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny ( do stężenia ).

Gotowe!

IS_BISZKOPT Z KREMEM I JEŻYNAMI 3xxx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

4 komentarze

  • Reply
    Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą
    21 kwietnia 2014 at 13:10

    […] na maliny w pełni , więc trzeba to […]

  • Reply
    Tarta brzoskwiniowa z kremem
    2 sierpnia 2014 at 20:25

    […] planach była malinowa … no , ale plany są przecież po to , żeby […]

  • Reply
    JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI
    30 lipca 2015 at 19:20

    […] Targami i straganami zawładnęły borówki ( jagody ? ) , porzeczki i maliny. […]

  • Reply
    BRZOSKWINIOWIEC - SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I GALARETKĄ
    19 sierpnia 2015 at 09:40

    […] go zrobić zarówno bez pieczenia – na biszkoptach albo herbatnikach, albo tak jak ja – na upieczonym biszkopcie ( tym razem w wersji kakaowej […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress