CZEKOLADOWE CUPCAKES Z WANILIOWYM KREMEM

babeczki z posypką 8 xxx

Wielbiciele murzynków ( i nie tylko ) będą zachwyceni! 

Muffinki jak to muffinki robi się niezwykle szybko … a w czasie kiedy one będą nam rosły w piekarniku my możemy zając się kremem!

Niesamowicie delikatny … słodki … wciągający ….

Uroku dodaje lukier i kolorowa posypka.

 czekoladowe  muffinki , muffinki z kremem , muffinki czekoladowe , cupcake cream , ostra na slodko

SKŁADNIKI:
( 12 szt)

MUFFINKI:
– masło – 60 g
– mąka – 220 g
– cukier – 150 g
– jajko – 2 szt
– proszek – 10 g
– kakao – 35 g
– jogurt naturalny – 250 ml

KREM:
– mleko – 4 łyżki
– cukier – 2 łyżki
– miękkie masło – 180 g
– cukier wanilinowy – 20 g
– mleko w proszku – 1 szkl

DODATKOWO:
– lukier – 150 ml
– posypka – 50 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: 

MUFFINKI:

Wszystkie składniki wkładamy do miksera (mąkę przesiewamy) i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

Przekładamy do foremek ( ja używam silikonowych , więc nie muszę ich natłuszczać ) i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni ( do suchego patyczka ).

 

KREM:

Mleko zagotowujemy razem z cukrem i cukrem wanilinowym.

Studzimy.

Masło ucieramy mikserem i dodajemy pomału przestudzone mleko.

Cały czas miksujemy dodając wolniutko mleko w proszku.

 

CAŁOŚĆ:

Z upieczonych muffinek delikatnie ścinamy górę.

Dekorujemy kremem.

Polewamy lukrem i posypujemy cukiereczkami!

 babeczki z posypką 3 xxx

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kulinarne Wyskoki
    2 września 2013 at 22:27

    Jak z bajki! Cieszą oko ,to na pewno, podniebienie też na pewno się straciło :)

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress