RACUSZKI Z OWOCAMI – PUSZYSTE!

Racuchy … placuszki … pancakes – jak zwał tak zwał – mogłabym zajadać codziennie!

Niezastąpione na szybki obiad , ale i leniwe śniadanie!

Dziś mam dla Was wersję ” full wypas ” – pełne soczystych owoców!

Z malinami … brzoskwiniami … jeżynami i odrobiną płatków migdałowych!

Na jednym się nie skończy – gwarantuję!

 racuszki owocowe , puszyste racuchy , pyszne racuchy , pancakes owocowe , ostra na slodko

SKŁADNIKI:

– mleko – 250 ml

– mąka – 300 g

– cukier – 100 g

– jajko – 2 szt

– oliwa – 3 łyżki

– proszek do p. – 10 g

– sól – 1 szczypta

– maliny – 150 g

– jeżyny – 100 g

– brzoskwinia – 2 szt

– płatki migdałowe – 50 g

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubijamy z cukrem.

Dodajemy mleko i oliwę.

Dokładnie miksujemy dosypując mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy umyte i pokrojone owoce (   brzoskwinie w kosteczkę … jeżyny i maliny w całości ) wraz z płatkami migdałowymi.

Delikatnie mieszamy , tak by owoce obtoczyć w cieście.

Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.

Podajemy z cukrem pudrem!

racuchy owocowe 4xxx

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Racuszki warzywne
    14 maja 2014 at 15:32

    […] czas temu właśnie tą metodą powstały te racuszki i od tej pory na stałe zagościły w moim […]

  • Reply
    Racuchy gruszkowe z czekoladą
    20 maja 2014 at 06:26

    […] Racuszków tu dawno nie było , więc pora narobić ;) […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress