RYBA ZAPIEKANA Z PORAMI

IS_ryba pod porami 54xxxx

Przepis na smaczną i dietetyczną rybkę ?

Bardzo proszę!

Ja wykorzystałam mirunę – Wy możecie śmiało pokusić się o swoją ulubioną rybę!

Może być to dorsz … mintaj … szczupak … dorada … pstrąg i wszystko to na co macie tylko ochotę!

Przygotowana pod kołderką z porów jest nie tylko niesamowicie smaczna , ale i aromatyczna!

Rewelacyjny pomysł nie tylko na piątek i nie tylko dla osób będących na diecie!

Polecam!

dietetyczna ryba , ryba z porami , ryba zapiekana , ryba w flii , delikatna ryba , ryba z warzywami , dorsz z warzywami , ostra na slodko

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* filety rybne ( np. miruna ) – 2 szt

* por – 2 szt

* szalotka – 2 szt

* prawdziwe masło – 50 g

* sól – do smaku

* pieprz – do smaku

* sok z cytryny – 1 łyżeczka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ryby oczyszczamy , oprószamy solą i pieprzem , skrapiamy sokiem z cytryny.

Pory oczyszczamy , kroimy wzdłuż na 2 części , a następnie wszystko w piórka.

Cebulę drobno siekamy.

Na patelni roztapiamy masło , dodajemy warzywa , oprószamy solą i przesmażamy kilka minut.

Rybę układamy na folii aluminiowej , pokrywamy podsmażonymi warzywami , zamykamy.

Wkładamy do nagrzanego na  170C piekarnika.

Czas pieczenia zależy od wielkości ryb ( ok. 25-30 minut ).

Przed końcem pieczenia ryby odwijamy z folii , by warzywa mogły się troszkę przypiec.

Podajemy gorące!

Smacznego!

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

6 komentarzy

  • Reply
    Dorsz zapiekany w jarzynach
    21 kwietnia 2014 at 15:43

    […] Uwielbiam ryby! […]

  • Reply
    Pstrąg z patelni z ziołami
    30 maja 2014 at 06:43

    […] Zwłaszcza pstrąga! […]

  • Reply
    Elza
    21 czerwca 2014 at 12:38

    A gdyby chcieć tę samą rybę upiec w naczyniu żaroodpornym, to ile potrzeba czasu?

  • Reply
    Ryba na parze ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
    2 sierpnia 2014 at 21:07

    […] dla Was przepis na przepyszną , delikatną rybę przygotowaną na parze … z farszem szpinakowym z dodatkiem suszonych pomidorów  , którymi […]

  • Reply
    PSTRĄG SMAŻONY W PORACH
    31 grudnia 2014 at 19:18

    […] to jedna z tych ryb, które zjadam najczęściej, i które chyba lubię […]

  • Reply
    DORADA PO LIBAŃSKU - PIECZONA DORADA Z PAPRYKĄ W MARYNACIE ZIOŁOWEJ
    14 sierpnia 2015 at 08:04

    […] I kolejny fantastyczny przepis na rybkę – tym razem niech będzie to dorada. […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress