PARÓWKOWE KOTLETY Z PIECZARKAMI

kotlety pieczarkowe , parowkowe placki , parowki , pieczarki , kotleciki z miesem , postra na slodko , tani obiad , szybki obiad 3xxxxx

Uwielbiam wymyślać ” coś z niczego”!

Najlepsze pomysły zwykle przychodzą do głowy wtedy , kiedy to lodówka świeci pustkami , a głód doskwiera.

Tak było właśnie tym razem!

Z połączenia kilku składników powstały kotleciki , którymi z przyjemnością zajadała się cała rodzina!

Parówki , pieczarki ,  ciasto naleśnikowe , przyprawy , a do tego ulubione sosy – i mamy gotowy obiad lub też kolację na ciepło!

Polecam!

kotlety pieczarkowe , parowkowe placki , parowki , pieczarki , kotleciki z miesem , postra na slodko , tani obiad , szybki obiad xxxx

SKŁADNIKI :

* parówki dobrej jakości – 200 g

* pieczarki – 100 g

* cebula – 1 szt

* mąka – 1,5 szkl

* mleko – 2 szkl

* jajko – 2 szt

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* sól , pieprz , papryka

* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju.

Dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki , odrobinę soli i smażymy kilka minut.

Parówki lekko podgotowujemy , kroimy na grubsze plasterki.

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.

Dodajemy jajka , mleko i dokładnie mieszamy – powinno powstać gęste ciasto naleśnikowe.

Wrzucamy pokrojone parówki i podsmażone pieczarki z cebulą.

Doprawiamy pieprzem i odrobiną papryki.

Smażymy placuszki z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju.

Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy gorące z ulubionymi sosami!

Smacznego!

kotlety pieczarkowe , parowkowe placki , parowki , pieczarki , kotleciki z miesem , postra na slodko , tani obiad , szybki obiad 3xxxxx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    Placuszki makaronowe z zupek chińskich
    28 kwietnia 2014 at 09:31

    […] , dobrze czytacie – zrobiłam placuszki / kotleciki ze znanych chyba wszystkich zupek […]

  • Reply
    Maultaschen z zielonym sosem frankfurckim - Niemcy
    13 maja 2014 at 16:04

    […] ( u mnie nie mielony a siekany ) z najlepszych cielęcych parówek , z dodatkiem złotej cebulki i aromatycznego szpinaku … zamknięty z delikatnym pierogu […]

  • Reply
    Kotlety kapuściane
    11 września 2014 at 14:55

    […] Dziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów na kotleciki! […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress