TARTA Z MIĘSEM MIELONYM

Wytrawne tarty u mnie niestety rzadko goszczą , ale już teraz mogę obiecać , że wkrótce się to zmieni!

Dziś mam dla Was przepis na prostą , klasyczną , a jednocześnie niesamowicie smaczną.

Kruche ciasto wypełnione po brzegi mięsem mielonym z dodatkiem warzyw i ulubionymi przyprawami jest świetnym pomysłem zarówno na obiad , jak i kolację na ciepło.

Zachwyci zarówno na rodzinnym obiedzie , jak i romantycznej kolacji.

A do tego jest niesamowicie sycąca!

Polecam!

tarta z miesem mielony , krucha tarta , tarta z warzywami , kruche ciasto , mieso w ciescie , ostra na slodko xxxxx

SKŁADNIKI :

CIASTO:

* mąka pszenna – 300 g

* zimne masło – 100 g

* sól – 1 szczypta

* śmietana 18% gęsta – 3 łyżki

FARSZ:

* mięso mielone – 400 g

* czosnek – 3 ząbki

* cebula – 2 szt

* marchew – 2 szt

* mleko – 200 ml

* jajko – 2 szt

* ser żółty – 100 g

* sól

* pieprz

* papryka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

CIASTO :

Z mąki , masła , śmietany i szczypty soli zagniatamy ciasto.

Wylepiamy nim formę do tarty ( 26 cm ).

nakłuwamy widelcem i wkładamy do mrożenia.

FARSZ:

Piekarnik nagrzewamy do 200C.

W czasie kiedy nasze ciasto się chłodzi my przygotowujemy farsz.

Na odrobinie oleju podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek.

Dodajemy zmielone mięs i smażymy kilka minut cały czas mieszając.

Dodajemy startą marchew , dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą , pieprzem i papryką.

CAŁOŚĆ :

Schłodzone ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-12 minut.

Na podpieczone ciasto wyciągamy przygotowany farsz.

Zalewamy jajkami roztrzepanymi z mlekiem i startym żółtym serem.

Wkładamy do piekarnika na niską półkę i pieczemy ok. 30 minut.

Smacznego!

tarta z miesem mielony , krucha tarta , tarta z warzywami , kruche ciasto , mieso w ciescie , ostra na slodko 2xxxxxxxx

KLIK!

201271-instagram-logo

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

5 komentarzy

  • Reply
    Mięso mielone w cieście francuskim z pieczarkami
    5 sierpnia 2014 at 20:45

    […] wystarczy 20 minut …. chwila w piekarniku … i gotowy obiad mamy na talerzu!Takie mięso mielone w cieście francuskim jest świetnym pomysłem na niedzielny obiad lub imprezowe […]

  • Reply
    Marta
    12 listopada 2014 at 16:40

    W sumei nawet dmaczne, ale za słodkie… powiedziałabym nawet, że mdłe. Brakuje czegoś kwaśnego. Może ogórek kiszony.

  • Reply
    KOPERKOWE KOTLETY MIELONE Z QUINOA
    23 marca 2015 at 06:33

    […] mam dla Was przepis na fantastyczne kotlety z mięsa mielonego z dodatkiem […]

  • Reply
    TAGLIATELLE Z MIĘSEM I GROSZKIEM
    23 marca 2015 at 06:43

    […] jagnięcinę , którą hindusi z tak wielką przyjemnością zajadają zastąpiłam mieloną wieprzowiną ( wykorzystałam łopatkę […]

  • Reply
    WIETNAMSKIE SAJGONKI ( Z MIĘSEM, RYŻEM I WARZYWAMI )
    13 lipca 2015 at 22:29

    […] farszem ze świeżo mielonego mięsa, makaronu ryżowego, warzyw i aromatycznych […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress