Pstrąg z patelni z ziołami

Żeby nie było , że samymi słodkościami Sylwia żyje , o nie nie , to d czasu do czasu lubię sobie na talerz rybkę wrzucić.

Zwłaszcza pstrąga!

Dziś mam dla Was przepis prosty , łatwy , szybki i niesamowicie smaczny.

Smażone na patelni pstrągi ( jeśli lubicie zrumienioną skórkę to śmiało! ) z prawdziwym masełkiem , czosnkiem i ziołami … podane ze świeżym , chrupiącym pieczywem są świetnym pomysłem nie tylko na piątkowy obiad!

Tak samo możemy przyrządzić je na grillu – zaskoczą miło biesiadników!

Polecam!

pstrag z patelni , smazony pstrag , pstrag z ziolami , pstrag na masle , smazona ryba , pstrag z czosnkiem , ostra na slodko 2xxx

SKŁADNIKI :

* pstrąg – 1 szt

* masło – 4 łyżki

* koperek – 1 pęczek

* czosnek – 2 ząbki

* cytryna – 1 szt

* cebula – 1 szt

* marchew – 1 szt

* sól – do smaku

* pieprz – do smaku

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Pstrągi myjemy , oczyszczamy , suszymy.

Z zewnątrz i w środku skrapiamy sokiem z cytryny , solimy z każdej strony ( również wewnątrz ) , odrobinę pieprzymy.

Czosnek siekamy z koperkiem , mieszamy z 2 łyżkami masła i umieszczamy w środku ryby.

Cebulę siekamy w piórka , marchew kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy masło , dodajemy cebulę i marchew , chwilę podsmażamy.

Dodajemy naszą rybę i na wolnym ogniu smażymy z każdej strony ( ok. 15 minut ), polewając masełkiem.

Dodajemy pietruszkę , podajemy gorące!

Smacznego!

pstrag z patelni , smazony pstrag , pstrag z ziolami , pstrag na masle , smazona ryba , pstrag z czosnkiem , ostra na slodko xxxx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    PSTRĄG SMAŻONY W PORACH
    4 grudnia 2014 at 21:45

    […]  Pstrąg to jedna z tych ryb, które zjadam najczęściej, i które chyba lubię najbardziej. […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress