CIASTO CZEKOLADOWE Z BRZOSKWINIAMI

W sklepach i na targach możemy właśnie dostać przepyszne i niesamowicie soczyste brzoskwinie.

Sok kapie po rękach a brzoskwinia rozpływa się w ustach!

Któż z nas tego nie lubi? ;)

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe ( kakaowe ) właśnie z tymi soczystymi brzoskwiniami.

Niesamowicie puszyste , delikatne …. wypełnione po brzegi owocami – świetne do popołudniowej kawy!

A dzięki temu, że zrobiłam je na mleku bez laktozy i ja mogę z przyjemnością sięgnąć po kawałek!

Polecam!

  czekoladowe ciasto , czekoladowe z brzoskwiniami , czekoladowe ucierane , ciasto brzoskwiniowe , ciasto z owocami , ostra na slodko , pyszne ciasto , latwe ciasta (5)xx

SKŁADNIKI:
( blacha 22 x 30 cm )

* brzoskwinie ( duże ) – 3 szt

* jajko – 2 szt

* cukier – 1,5 szkl

* letnia woda – 0,5 szkl

* mleko – 1 szkl

* olej rzepakowy – 0,5 szkl

* mąka pszenna – 2,5 szkl

* proszek do pieczenia – 2 pełne łyżeczki

* kakao – 6 łyżek

czekoladowe ciasto , czekoladowe z brzoskwiniami , czekoladowe ucierane , ciasto brzoskwiniowe , ciasto z owocami , ostra na slodko , pyszne ciasto , latwe ciasta (2)xxx

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.

Dodajemy pozostałe składniki : mąkę, proszek , letnią wodę , olej , mleko i kakao , a następnie wszystko razem dokładnie miksujemy.

Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Na całości układamy obrane i pokrojone w kawałki brzoskwinie ( lekko wciskamy ).

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 45 minut.

Studzimy i zajadamy!

Smacznego!

czekoladowe ciasto , czekoladowe z brzoskwiniami , czekoladowe ucierane , ciasto brzoskwiniowe , ciasto z owocami , ostra na slodko , pyszne ciasto , latwe ciasta xxx

You Might Also Like

11 komentarzy

  • Reply
    Monika
    1 września 2014 at 08:58

    Uwielbiam wszystkie ciasta czekoladowe i na pewno wypróbuje ten przepis, bo zapowiada się bardzo ciekawie, a ciasto na zdjęciach wygląda niesamowicie apetycznie. Pozdrawiam i dzięki za przepis.

  • Reply
    TORT CZEKOLADOWY GANACHE Z FRUŻELINĄ Z CZARNEJ PORZECZKI
    22 listopada 2014 at 13:21

    […] czekolady! Bo przecież nic tak nie poprawia humoru , jak rozpływający się w ustach kawałeczek słodkości […]

  • Reply
    CIASTO BRZOSKWINIOWE NA KISIELU
    6 grudnia 2014 at 20:27

    […] Soczyste brzoskwinie … puszysty biszkopt …. przyjemnie chrupiący pod zębami kokos …. […]

  • Reply
    MURZYNEK - NAJLEPSZY!
    17 lutego 2015 at 13:20

    […] Murzynek – jedno z moich ulubionych ciast. […]

  • Reply
    BRZOSKWINIOWE Z PIANKĄ
    15 sierpnia 2015 at 18:02

    […] to jedno z ulubionych brzoskwiniowych ciast mamci ( nie licząc oczywiście wszystkich serników , które zajada z trzęsącymi się uszami :D […]

  • Reply
    Daga
    17 sierpnia 2015 at 19:58

    Czy można ciasto piec w naczyniu żaroodpornym. Nie dorobiłam się blaszki, ale mam wszystkie składniki i ochotę zrobić to ciasto.

    • Reply
      Ostra na Słodko
      18 sierpnia 2015 at 08:19

      Ciasto urośnie,wyjdzie, ale jest zdecydowanie większe ryzyko zakalca.
      Popędziłabym jednak do sklepu po zwykłą blachę ( za kilka złotych ) i wtedy siup do piekarnika! :)))

  • Reply
    Paulina
    17 sierpnia 2015 at 21:42

    A mi nie wyszło dzisiaj :((((

  • Reply
    marta
    4 września 2015 at 17:02

    Pieklam i jest pyszne. Dzieki za przepis

  • Reply
    Monika
    2 października 2016 at 11:44

    Upiekłam wczoraj ciasto z pani przepisu i wyszło rewelacyjne ! Pięknie urosło i jest wilgotne w środku
    Dziękuję za ten przepis :)

  • Reply
    Ewelina
    20 stycznia 2019 at 00:25

    Jest przepyszne właśnie się nim zajadamy pięknie wyrosło i co najważniejsze nie jest suche bardzo dziękuję za przepis 😊

  • Skomentuj marta Cancel Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress