POTRAWKA Z KURCZAKA Z DYNIĄ + WOK GRANITOWY BALLARINI – RECENZJA

Dziś mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis na jesienne pyszności!

Rozgrzewająca , niesamowicie aromatyczna , sycąca i baaardzo smaczna potrawka z kurczaka i dyni zagościła na moim stole w niedzielne południe.

Zapach wypełnił cały dom … a danie zniknęło w tempie ekspresowym!

każdy z ogromną przyjemnością sięgnął po dokładkę.

W przyrządzeniu pomogła mi patelnia/ wok BALLARINI.

Co to za cudo i jak się spisała?

Zobaczcie poniżej!

potrawka z kurczaka , gulasz zdynia , potrawka z dyni , jesienny gulasz , pyszna dynia , pomysly na dynie , rozgrzewajacy gulasz , przepisy z dyni , ostra na slodko , ballarini , pyszny obiad (4)x

SKŁADNIKI:

( porcja dla 3 osób ):

* miąższ z dyni – ok. 300 g

* duża cebula – 1 szt

* pierś z kurczaka – 1 szt

* soja w zalewie – 100 g

* pomidor – 1 szt

* koncentrat pomidorowy – 4 łyżki

* czosnek – 3 ząbki

* papryczka chili – 1 szt

* cukier – 1 łyżeczka

* papryka słodka – do smaku

* sól – do smaku

* pieprz – do smaku

* oliwa – ok. 100 ml

.

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kosteczkę , posypujemy solą , pieprzem i słodką papryką.

Na patelni/woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę, przesmażamy.

butter chicker , kurczak maslany , kurczak w masle , kurczak po indyjksu , indyjksa kuchnia , pyszny kurczak , soczyste mieso , ostra na slodko , indie kuchnia  (2)

Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię , a następnie posiekaną papryczkę chili i czosnek.

Smażymy przez ok. 3-4 minuty, uważając , by nie przypalić czosnku.

Dodajemy pokrojone mięso, przesmażamy.

Wrzucamy pokrojonego w kostkę pomidora i soję wraz z odrobiną zalewy.

Uwaga!

Soję śmiało możemy zastąpić ciecierzycą, soczewicą lub drobnym grochem.

IMG_3480

Zalewamy koncentratem pomidorowym i gotujemy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie mieszając od czasu do czasu.

butter chicker , kurczak maslany , kurczak w masle , kurczak po indyjksu , indyjksa kuchnia , pyszny kurczak , soczyste mieso , ostra na slodko , indie kuchnia  (4)

Doprawiamy do smaku łyżeczką cukru, odrobiną  soli i pieprzu.

Podajemy gorące!

potrawka z kurczaka , gulasz zdynia , potrawka z dyni , jesienny gulasz , pyszna dynia , pomysly na dynie , rozgrzewajacy gulasz , przepisy z dyni , ostra na slodko , ballarini , pyszny obiad (6)xx

Uwaga!

By danie było jeszcze bardziej sycące  śmiało możemy podać z ugotowanym na sypko ryżem lub makaronem.

Smacznego!

potrawka z kurczaka , gulasz zdynia , potrawka z dyni , jesienny gulasz , pyszna dynia , pomysly na dynie , rozgrzewajacy gulasz , przepisy z dyni , ostra na slodko , ballarini , pyszny obiad (9)x

.
,
,

COŚ O WOKU
( informacja ze strony )

Właściwości stopu metalu zawartego w wokach granitowych Ballarini Granitium gwarantują doskonałą dystrybucję ciepła w naczyniu, podczas gdy wyjątkowa wytrzymałość kamienia pozwala na odnowienie autentycznych więzi z naturą.

To nie tylko różnica smaku, ale także naturalny kolor i wygląd linii Ballarini Granitium sprawiają, że naczynie to jest czymś prawdziwie unikalnym.

Dzięki  Granitium przygotowanie każdej potrawy wzbudza naturalne emocje, jak za starożytnych czasów, kiedy jedzenie przyrządzane było bezpośrednio na kamieniu.

Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2014-09-30 155200

Woki Ballarini Granitium charakteryzują się:

* Nieprzywierającą powłoką non-stick, wzmacnianą cząsteczkami mineralnymi

* Długą żywotnością powierzchni i odpornością na uszkodzenia

* Odpornością na niszczące działanie zmywarki

* Łatwością czyszczenia powierzchni woka po użyciu

* Bezpieczeństwem – powłoka granitowa nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich

LINK DO PRODUKTU  :http://ballarini.pl/wok-granitowy-non-stick-ballarini-granitium

.
.
,

MOJA OPINIA:

Wok granitowy Ballarini spisał się na medal!

Przyrządzałam na nim już kilkanaście różnych dań , a wok nie nosi śladów użytkowania.

Zero rys , zero trudnych do usunięcia zanieczyszczeń.

Potrawy przyrządza się błyskawicznie, a gotowe przez długi czas utrzymują ciepło.

Wok jest duży, dzięki czemu przyrządzenia obiadu dla 4 osób nie jest problemem.

NIC nie przywiera …. NIC się nie przypala.

Zdecydowania wart swojej ceny.

GODNY POLECENIA!

…. A ja daje sobie rękę uciąć , że kto kupi będzie zadowolony z produktu!

.

.
.
.

INNE DANIA PRZYRZĄDZONE NA WOKU :

pulpeciki w sosie , tikka masala , kuchnia indyjska , indie . butter , ryz basmati , hinduska , bez laktozy , pyszne klopsiki , ostra na slodko (2)xxx    curry z kurczaka , curry z pieczarkami , curry z ryzem , curry indyjskie , kuchnia indyjska , indie , pyszne dania z indii , ostra na slodko (2)x    pulao , pilaw , pilau , risotto , kuchni indyjska , hinduska , indie , danie wegatarianskie , kuchnia wege , ostra na slodko , pyszny obiad (2)xxx

POLECAM!

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    Ballarini Blog – Recenzja woka Ballarini wg Ostra na słodko
    24 października 2014 at 14:29

    […] Serdecznie zapraszamy do kolejnej recenzji naszego produkty, tym razem kolej przyszła na wok z linii Granitium. Autorka bloga kulinarnego ‚Ostra na słodko’ przyrządziła na nim potrawkę z kurczaka z dynią, której przepis już niebawem pojawi się również i na naszym blogu. Zapraszamy do pełnego wpisu! […]

  • Reply
    GRILLOWANE NALEŚNIKI Z ANCHOIS, JAJKIEM I MOZZARELLĄ + RECENZJA
    26 listopada 2014 at 06:52

    […] grillowa, tak jak i inne produkty marki Ballarini ( o , których możecie poczytać np.tutaj! ) spisała się na […]

  • Reply
    KONKURS - WYGRAJ PATELNIĘ MASTERCHEFA!
    16 grudnia 2014 at 06:40

    […] TU , […]

  • Skomentuj GRILLOWANE NALEŚNIKI Z ANCHOIS, JAJKIEM I MOZZARELLĄ + RECENZJA Cancel Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress