JOGURTOWE RACUSZKI Z DYNIĄ


I kolejny dyniowy przepis!

Nie mogło zabraknąć racuszków.

Delikatne , niesamowicie mięciutkie i puszyste.

Przyrządzone na jogurcie są świetnym pomysłem dla tych , którzy liczą kalorie ;)

Dodatek rodzynek i orzechów sprawia, że smakują fantastycznie i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę.

Polecam!

 

placuszki dyniowe , dyniowe racuszki , placuszki z orzechowe , racuszki najlepsze , ostra na slodko , blog kulinarny (3)xxxxxxxxx

SKŁADNIKI:

* miąższ z dyni – 200 g

*gęsty jogurt naturalny – 120 g

* rodzynki i orzechy włoskie – 1 garstka

* duże jajko – 1 szt

* mąka pszenna – ok. 4 łyżki

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* spirytus – 1 łyżeczka

* sól – 1 szczypta

* olej do smażenia

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obraną dynię ścierany na grubych oczkach.

Dodajemy jajko , jogurt naturalny , przesianą mąkę , proszek do pieczenia , spirytus , rodzynki i odrobinę soli.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Kładziemy porcjami na mocno rozgrzany olej i smażymy na złoto.

Podajemy gorące!

Pycha!

 

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    BEZGLUTENOWE RACUCHY Z JABŁKAMI
    1 grudnia 2014 at 09:11

    […] Niesamowicie delikatne , puszyste i lekkie! […]

  • Reply
    NESQUIK - CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM I CHRUPKAMI
    27 marca 2015 at 21:13

    […] czasu do czasu do michy wypełnionej po brzegi naturalnym jogurtem z orzechami, płatkami owsianymi , żurawinką, jabłkami i innymi smakołykami do chrupania, […]

  • Reply
    CIASTO JOGURTOWE Z BAKALIAMI
    23 lutego 2016 at 13:23

    […] mam dla Was przepis na kolejne jogurtowe – tak samo łatwe i szybkie jak jego […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress