SERNIKOBROWNIE Z BRZOSKWINIAMI

sernik brownie , sernik z brzoskwiniami , sernikobrownie , sernik na czekoladowym spodzie , ciasto serowe z owocami , brzoskwiniowiec , ostra na slodko , pyszne ciasto (1)xxx

I kolejny fantastyczny przepis dla wielbicieli sernikówbrownie czy też innych ciast czekoladowych.

Delikatne czekoladowe ciasto ala murzynek , połączone z obłędną serową masą i soczystymi brzoskwiniami.

Fantastyczna całość , której smak zabiera nas wprost do 7 nieba!

Polecam!

sernik brownie , sernik z brzoskwiniami , sernikobrownie , sernik na czekoladowym spodzie , ciasto serowe z owocami , brzoskwiniowiec , ostra na slodko , pyszne ciasto (3) xx

SKŁADNIKI:

CIASTO:

* mąka pszenna – 1 szkl

* jajko – 2 szt

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* masło – 125 g

* cukier – 0,5 szkl

* kakao – 2 łyżki

* woda – 3  łyżki

MASA SEROWA:

* ser biały dwukrotnie mielony – 500 g

* jajko – 2 szt

* cukier – 0,5 szkl

* budyń waniliowy – 60 g

* brzoskwinie z puszki – ok. 150 g

sernik brownie , sernik z brzoskwiniami , sernikobrownie , sernik na czekoladowym spodzie , ciasto serowe z owocami , brzoskwiniowiec , ostra na slodko , pyszne ciasto (1)xxx

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Brzoskwinie odsączamy z syropu.

Kroimy na plastry.

CIASTO:

Miękkie masło ,cukier , kakao i wodę gotujemy na małym ogniu do połączenia, studzimy.

Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia – miksujemy.

Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.

Wlewamy do formy 20×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

MASA SEROWA:

Zmielony ser miksujemy z jajka , cukrem i budyniem.

CAŁOŚĆ:

Do formy wylewamy ciemne ciasto.

Przykrywamy masą serową.

Układamy odsączone brzoskwinie.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut.

Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia!

Smacznego!

sernik brownie , sernik z brzoskwiniami , sernikobrownie , sernik na czekoladowym spodzie , ciasto serowe z owocami , brzoskwiniowiec , ostra na slodko , pyszne ciasto (5)xx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

21 komentarzy

  • Reply
    Łukasz
    28 listopada 2014 at 07:30

    Mmmm… pycha! :)

  • Reply
    PASTA CON CALAMARI IN SALSA DI POMODORO! - czyli KULINARNA PODRÓŻ DO WŁOCH!
    3 grudnia 2014 at 10:34

    […] którzy znajdą mnie prywatnie doskonale wiedzą , że oprócz słodkości , które zajadam z tak wielką namiętnością ( hehehe! ) to właśnie makarony  goszczą u mnie […]

  • Reply
    SERNIK KOKOSOWO - CZEKOLADOWY
    4 grudnia 2014 at 14:18

    […] Dziś mam dla Was kolejny przepis na sernik! […]

  • Reply
    Ciasto brzoskwiniowe z kisielem i kokosem
    6 grudnia 2014 at 20:19

    […] Ciasto brzoskwiniowe zrobione specjalnie na życzenie mojej ukochanej Mamci! […]

  • Reply
    SERNIK WANILIOWY NA KAKAOWYM SPODZIE
    22 grudnia 2014 at 22:04

    […] Niesamowicie delikatny … o obłędnie waniliowym smaku ( i zapachu ) , na fantastycznym kakaowym spodzie. […]

  • Reply
    BRZOSKWINIOWE Z PIANKĄ
    6 marca 2015 at 18:50

    […] przepis na ciasto brzoskwiniowe – i jest! […]

  • Reply
    Marcin
    21 czerwca 2015 at 21:56

    widziałem dziś u Ewy na Polsat2. aż ślinka pociekła. trzeba wypróbować. pozdrawiam uroczą pomysłodawczynię :)

    • Reply
      Ostra na Słodko
      22 czerwca 2015 at 06:39

      Ależ miło słyszeć :)))))
      Mam nadzieję , że niejeden przepis wpadnie w oko :)))

  • Reply
    Jola59
    22 czerwca 2015 at 12:44

    Wczoraj widziałam Panią w „Ewa gotuje” i bardzo spodobał mi się pomysł na takie własnie ciasto :) mam pytanie Pani Justyno, czy ser może być z wiaderka?

  • Reply
    Jola59
    22 czerwca 2015 at 12:45

    przepraszam, nie Justyno tylko Pani Sylwio!! bardzo przepraszam! proszę to poprawić :)

    • Reply
      Ostra na Słodko
      22 czerwca 2015 at 12:57

      Sama robiłam wielokrotnie z serem wiaderkowym – jak najbardziej może być :)))

  • Reply
    aga
    22 czerwca 2015 at 22:20

    Mm m , pychotka, :P

  • Reply
    aga
    24 czerwca 2015 at 18:33

    Wczoraj zrobilam, jest pysznyyyy. ;-)

  • Reply
    MUSZLE NADZIEWANE BUDYNIEM CYTRYNOWYM I OWOCAMI
    30 lipca 2015 at 20:03

    […] pysznym, domowym budyniem cytrynowym i owocami – u mnie borówki, kawałki soczystych brzoskwiń , ananasa i […]

  • Reply
    madzixxx
    26 sierpnia 2015 at 09:27

    czy budyń ma być „zrobiony”, czy wsypujemy proszek z paczki?

  • Reply
    Agata
    4 października 2015 at 19:39

    A zamiast brzoskwiń z puszki mogą być świeże nektarynki?

  • Reply
    Paulina K.
    11 marca 2016 at 14:03

    Bardzo podobają mi się Pani przepisy:) Jak dotąd moim hitem było ciadto marchewkowr i brownie:) Teraz zabieram się za serniczek:) Na jakiej opcji piekarnika Pani piekła termoobieg czy gora dól? Ewentualnue jaka bedzie temp. dla termoobiegu? Pozdrawiam

  • Reply
    Ola
    20 marca 2016 at 17:17

    Witam serdecznie ! ;) Ciasto chcę zrobić na święta, wolałabym żeby obeszło się bez klapy i stąd moje pytania. :) Ciasta nie podpiekać przed położeniem sera ? Grzałki góra/dół czy inaczej ?
    Czekam na odpowiedź, pozdrawiam :)

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress