BEZGLUTENOWE RACUCHY Z JABŁKAMI

racuchy owsiane , owsiane placuszki , placuszki fit , racuszki dietetyczne , fit przepisy , dietetyczne , ostra na slodko , puszyste pancakes (5)xxx

Bezglutenowe!

Niesamowicie delikatne , puszyste i lekkie!

Smażone bez tłuszczu …. z dodatkiem jabłek i płatków owsianych są fantastycznym pomysłem na zdrowe i lekkie śniadanie.

Wspomagają przemianę materii i sycą na długie godziny.

Śmiało mogą sięgać po nie osoby będące na diecie!

Spróbujcie … a zakochacie się w nich od 1 kęsa!

Polecam!

racuchy owsiane , owsiane placuszki , placuszki fit , racuszki dietetyczne , fit przepisy , dietetyczne , ostra na slodko , puszyste pancakes xxx

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* mąka ryżowa – 70 g

* mąka kukurydziana – 50 g

* płatki owsiane (bezglutenowe) – 40 g

* świeże drożdże – 12 g

* cukier – 2 łyżki

* duże jajko – 1 szt

* mleko – 3/4 szkl

* jabłko – 2 szt

racuchy owsiane , owsiane placuszki , placuszki fit , racuszki dietetyczne , fit przepisy , dietetyczne , ostra na slodko , puszyste pancakes (5)xxx

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mleko podgrzewamy , a następnie 0,5 szklanki mieszamy z pokruszonymi drożdżami i cukrem.

Odstawiamy w ciepłe miejsce , by pracowały.

Mąkę kukurydzianą i ryżową przesiewamy , dodajemy płatki owsiane, zalewamy pozostałym mlekiem i przygotowanymi drożdżami.

Wbijamy jajko , dokładnie mieszamy i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30-40 min.

Jabłka obieramy , kroimy na małe kawałeczki, a następnie dodajemy do wyrośniętego ciasta.

Rozgrzewamy patelnię ( jeśli mamy teflonową nie musimy używać oleju , a jeśli zwykłą posmarujemy jej dno odrobiną tłuszczu ).

Smażymy z dwóch stron na złoty kolor ( lepiej dłużej , na wolnym ogniu ).

Podajemy z cukrem pudrem!

Smacznego!

racuchy owsiane , owsiane placuszki , placuszki fit , racuszki dietetyczne , fit przepisy , dietetyczne , ostra na slodko , puszyste pancakes (4)xxx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    Martyna
    20 stycznia 2015 at 17:11

    Czy bardzo zmieni się smak racuchów jeśli zamienię mąkę ryżową na pszenną lub żytnią? Nie mam jej akurat w domu, a chętnie bym dzisiaj zjadła racuchy na kolację :)

    • Reply
      Ostra na Słodko
      20 stycznia 2015 at 17:26

      Dla tych, którzy stosują na co dzień ryżową smak może by wyczuwalny.
      Dla tych, którzy używają jej tylko sporadycznie nie.
      Wybrałabym jednak pszenną
      .

  • Reply
    MARCHEWKOWE RACUSZKI Z ZIELONYM JABŁKIEM I BITĄ ŚMIETANĄ
    19 września 2015 at 07:11

    […] mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis na racuszki ( placuszki , pancakes […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress