PSTRĄG SMAŻONY W PORACH

 Pstrąg to jedna z tych ryb, które zjadam najczęściej, i które chyba lubię najbardziej.

Przyrządzane w piekarniku … smażone na maśle z czosnkiem i koperkiem … czy też tak jak dziś smażone w porach goszczą u mnie kilka razy w miesiącu.

Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!

Syci na długie godziny i każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.

A jeśli nie pstrąg to może dorsz taki jak >tutaj<?

Spróbujcie!

pstrag w porach , pstrag z patelni , smazony ostrag , pstrag z warzywami , smazona ryba , ryba z patelni , wyba z warzywami , ostra na slodko , pyszna ryba (3)xx

SKŁADNIKI:

* pstrąg wypatroszony – 1 szt

* por – 2 szt

* duża cebula – 1 szt

* czosnek – 2 ząbki

* masło – 50 g

* mąka pszenna –  1 łyżka

* sól

* pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Oczyszonego pstrąga nacieramy w środku odrobiną masła i dodajemy posiekany czosnek.

Posypujemy sola i pieprzem.

Z zewnątrz również oprószamy solą, a następnie obtaczamy w mące.

Wkładamy na dużą patelnię z rozgrzanym masłem.

Dodajemy pokrojone w krążki pory ,posiekaną cebulę i jeszcze raz opruszczamy solą.

Wszystko razem smażymy na wolnym ogniu do momentu aż rybka będzie gotowa a warzywa zrumienione.

( w międzyczasie oczywiście delikatnie obracamy ).

Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami!

Smacznego!

 

pstrag w porach , pstrag z patelni , smazony ostrag , pstrag z warzywami , smazona ryba , ryba z patelni , wyba z warzywami , ostra na slodko , pyszna ryba (2)XXX

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress