KREM KASZTANOWY Z WANILIĄ

Pierwszy raz miałam okazję spróbować kremu kasztanowego rok temu, kiedy sprezentował mi go bdsklep.pl ( teraz w tym słoiczku robię swój :D ).

Krem odrazu zachwycił mnie swoim smakiem!

Niesamowicie delikatny, a zarazem wyrazistym smak … słodki, ale absolutnie nie przesłodzony ….

Dziś mam dla Was swoją wersję kremu kasztanowego!

Jest fantastycznym zamiennikiem dla znanych kremów czekoladowych!

Świetnie pasuje do świeżego pieczywa … do naleśnikówdeserów , a nawet ciast.

Spróbujcie!

Warto!

krem kasztanowy z wanilia , krem do chleba , jadalne kasztany , co z kasztanow jadalnych , ostra na slodko , krem do nalesnikow , blog kulinarny 4x

SKŁADNIKI:

* jadalne kasztany – 300 g

* woda – ok.200 ml

* cukier puder – ok.150 g

* wanilia – 1 laska

* śmietana kremówka – 50 g

krem kasztanowy z wanilia , krem do chleba , jadalne kasztany , co z kasztanow jadalnych , ostra na slodko , krem do nalesnikow , blog kulinarny x

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Oczyszczone , nacięte kasztany gotujemy ok. 3 minuty we wrzątku, usuwamy skorupkę i cienką skórkę.

Do garnka wlewamy ok. 200 ml wody, stawiamy na górze durszlak i na parze gotujemy kasztany przez ok. 15 minut.

Po tym czasie mielimy je wraz z pozostałą wodą, dodajemy cukier i ziarenka z wanilii i na wolnym ogniu gotujemy przez ok. 20 minut.

W połowie gotowania dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy.

Studzimy i gotowe!

Smacznego!

krem kasztanowy z wanilia , krem do chleba , jadalne kasztany , co z kasztanow jadalnych , ostra na slodko , krem do nalesnikow , blog kulinarny 3x

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress