GULASZ Z WARZYWAMI – TANI I SZYBKI!

Szybkie dania jednogarnkowe przyrządzamy najczęściej wtedy, kiedy chcemy się rozgrzać, albo wtedy kiedy chcemy „posprzątać” lodówkę ;)

Dziś mam dla Was przepis na taki jednogarnkowy gulasz – niesamowicie aromatyczny , bardzo sycący.

Dodatkiem do warzyw zamiast mięsa są tutaj dobrej jakości parówki – śmiało możemy zastąpić nimi kurczaka czy też mięso wieprzowe / gulaszowe.

Danie robi się błyskawicznie!

Podane z pajdą chrupiącego, świeżego chleba jest świetnym pomysłem na szybki, sycący obiad!

Polecam!

 potrawka z parowek , gulasz jesienny , potrawka z grzybami , leczo , pyszny gulasz z papryka , ostra na slodko , rozgrzewajace danie , pyszny obiad , tani obiad xx

SKŁADNIKI:

* parówki – 4 szt

* marchew – 2 szt

* pieczarki – 3-4 szt

* papryka czerwona – 1 szt

* cebula – 2 szt

* miękkie pomidory – 3 szt

* bulion warzywny – 200 ml

* śmietana słodka 18% – 125 ml

* sól, pieprz, papryka słodka, chili – do smaku

* olej

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zasypujemy czubatą łyżeczką papryki słodkiej oraz szczyptą chili i przesmażamy.

Dodajemy pokrojoną w krążki marchew, pieczarki oraz pokrojoną w paseczki paprykę.

Zalewamy bulionem, wrzucamy obrane ze skórki, pokrojone drobno pomidory i na wolnym ogniu dusimy ok. 20 minut aż warzywa zmiękną, a pomidory się rozgotują.

Dodajemy pokrojone parówki, dokładnie mieszamy , doprawiamy solą oraz pieprzem ina wolnym ogniu gotujemy ok. 10 minut.

Zalewamy słodką śmietanką , doprowadzamy do wrzenia i ewentualnie doprawiamy do smakuj.

Gotowe!

Podajemy gorące!

potrawka z parowek , gulasz jesienny , potrawka z grzybami , leczo , pyszny gulasz z papryka , ostra na slodko , rozgrzewajace danie , pyszny obiad , tani obiad , z parowek (4)xxx

Na blogu znajdziecie również inne, fantastyczne gulasze!

Z kurczakiem , pulpecikami, grzybami … a nawet dynią!

potrawka z kurczaka , gulasz zdynia , potrawka z dyni , jesienny gulasz , pyszna dynia , pomysly na dynie , rozgrzewajacy gulasz , przepisy z dyni , ostra na slodko , ballarini , pyszny obiad (6)xx  zupa gulaszowa , pulpeciki , gulasz , zupa wegierska , ostra na slodko 3xxxxxxx  leczo gulasz warzywny papryka cukinia wegetarianski gulasz xxxxxxxx

IS_GULASZ WOŁOWY Z GRZYBAMI 4cccc  gulasz wołowy po katalońsku xxxx  IS_GULASZ GRZYBOWY Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ 2xxxxx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    BACALAO AL AJO ARRIERO - dorsz z czosnkiem w pomidorach / kuchnia hiszpańska
    22 listopada 2015 at 21:43

    […] Bacalao al ajo arriero jest daniem niezwykle sycącym, rozgrzewającym , idealnym na jednogarnkowy, jesienny obiad. […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress