( zdjęcie to jest własnością C.K. Browar )
)TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ.
ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA C.K.BROWAR NIE MAJĄ WPŁYWU NA JEJ TREŚĆ.
______________________________________________________________________________________________________
Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej siódmej edycji.
Poprzednia miała miejsce w lutym tego roku i znów okazała się wielkim sukcesem , który został nagłośniony w mediach.
Wtedy też miałam okazję w nim uczestniczyć i skosztować pysznych dań w Restauracji Cosa Nostra oraz Restauracji Aubergine.
Jego twarzą i tym razem został Teo Vafidis, którego znamy z programu „Teoria smaku”.
Akcja rozpoczęła się 27.04, potrwa do 10.05 , bierze w niej udział kilkadziesiąt najlepszych restauracji z dużych miast: Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Poznania, Trójmiasta, Śląska i Szczecina.
Szefowie kuchni restauracji biorących udział w Tygodniu Restauracji przygotowali dedykowane menu w specjalnych cenach.
Znalazły się w nich również dania, z których słyną.
______________________________________________________________________________________________________
O CO CHODZI?
Jest to 7 edycja i ta edycja będzie wyjątkowa!!!!
Wyjątkowa dlatego, że od tej edycji Groupon powstanowił nie tylko nakłaniać Polaków do wyjścia z domu i rozkoszowania się potrawami, ale również zainspirować ich do niesienia pomocy potrzebującym.
W tej edycji Groupon przekaże 10 zł od każdej sprzedanej oferty na Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce, którego ambasadorem jest Natalia Kukulska.
Tydzień restauracji ma na celu rozszerzyć kulturę jadania poza domem ( oczywiście nie cały czas , ale od czasu do czasu , jako formę relaksu , odpoczynku , oderwania się od codziennych zajęć )
Wydarzenie zapoczątkowane zostało w Nowym Yorku w 1992 r. i spotkało się z ogromnym zainteresowaniem zarówno restauratorów jak i mieszkańców.
Sukces sprawił , że rozprzestrzeniło się po największych miastach na całym świecie.
I Wy możecie również wziąć udział w Tygodniu Restauracji!
Wejdź na stronę http://www.groupon.pl/occasion/tydzien-restauracji i korzystaj!
______________________________________________________________________________________________________
Tym razem mój wybór padł na Restaurację C.K.Browar , (którą już kiedyś odwiedziłam ze swoją mama, i w której niezwykle miło spędziłyśmy niedzielne popołudnie – opisałam to tutaj!
Tym razem wybrałam się do niej na późny obiad, razem z koleżanką Basią ( tą, która pomagała mi przy akcji Somersby, o której pisałam tutaj )
Restauracja znajduje ul. Podwale 6-7 , przy krakowskich plantach.
Przestronna restauracja stylizowana jest na austriacki fort – wrażenie to wzmacnia kolekcja obrazów oraz witrażowych lamp.
W tym nastrojowym wnętrzu można delektować się przysmakami z tradycyjnej kuchni polskiej oraz wiedeńskiej.
Ciepły wystrój sprawia, że jest to dobre miejsce zarówno na rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi jak i na romantyczną kolację we dwoje.
Fanów sportu ucieszy telebim, na którym podziwiać można wszystkie ważne wydarzenia sportowe.
Ponadto restauracja zajmuje się organizacją konferencji, seminariów, bankietów, spotkań wigilijnych i nie tylko.
( info ze strony ).
( zdjęcia ze strony )
W środku panował delikatny półmrok i pobrzmiewała muzyka …
Na tyle delikatny , że już od progu dało się dostrzec niesamowicie szeroki uśmiech pana kelnera.
Zajęłyśmy stolik i przystąpiłyśmy do wyboru dań z menu.
( * karta menu bardzo bogata, ale absolutnie nie przeładowana …
* ceny bardzo , ale to bardzo przystępne ( miłe zaskoczenie! )
* oprawiona w elegancką ciemną skórę )
______________________________________________________________________________________________________
NASZ WYBÓR:
ZUPA:
JA : Krem grzybowy z łazankami w chlebie
BASIA: Krem cebulowy z grzankami i parmezanem
DANIA GŁÓWNE :
JA : Płyta C.K. ( żeberka , kotlet wiener schnitzel , golonka , ziemniaki zapiekane , kapusta zasmażana )
BASIA: Półmisek C.K. ( grillowana wołowina , wieprzowina , drób zapiekany w serze , frytki , ziemniaki zapiekane , ziemniak chilijski )
DESERY:
JA : Apfelstrudel z sosem waniliowym
BASIA: Sernik wiedeński z owocami
______________________________________________________________________________________________________
NASZA OFERTA :
Obejmowała 3-daniową ucztę wraz z winem i świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy w cenie 69,99 zł zamiast 134 zł
Tutaj dostępna:
http://www.groupon.pl/oferty/dealbank_pl_pl/ck-browar-3/55456685
JAK SMAKOWAŁO?
Rozpisywać się tutaj za dużo nie będę nad jedzeniem, ponieważ ono i tym razem zachwyciło!
Każde danie!
Fantastyczne , gorące zupy , idealnie doprawione , niezwykle kremowe.
Obłędne mięsa, soczyste , świetnie doprawione , idealnie wypieczone.
Nieziemskie desery, których smak jeszcze na długo pozostał na podniebieniu.
Porcje ogromne!
Ale to bardzo ogromne!
I to takie, z którymi nie poradziłyśmy sobie ;)
Są to porcje dla bardzo głodnych osób – z całą pewnością nasycą na długie godziny!
_____________________________________________________________________________________________________
PODSUMOWUJĄC :
Bez ściemy!
Po raz kolejny jesteśmy bardzo zadowolone ( i objedzone)!
Absolutnie nie żałuję , że ponownie do degustacji wybrałam C.K Browar.
Wręcz przeciwnie – jest to miejsce, do którego będą wracać z ogromną przyjemnością!
WIELKIE , ALE TO WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PRZEMIŁEJ OBSŁUGI– dzięki takim osobom Restauracja jest miejscem , do którego wraca się z ogromną przyjemnością!
WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WSPANIAŁEGO SZEFA KUCHNI – gratuluję talentu!
WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA GROUPON , za kolejną możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej akcji , jaką jest TYDZIEŃ RESTAURACJI!
Was serdecznie zapraszam zarówno do Restauracji C.K. Browar, jak i do wzięcia udziału w akcji !!!
WARTO!
.
…. A potem z pełnymi brzuchami … objedzone …. o 21 …. poszłyśmy zapisać się na Salsę! :D
No Comments