Hui two-layer crepes – CHIŃSKIE NALEŚNIKI DWUWARSTWOWE

Jak wiecie jestem ogromnym naleśnikożercą i już nawet w pracy śmieją się ze mnie, że na na całe 5 dni pracujących aż w 4 mam naleśniki!

A to na słodko, a to z mięsami, nadziane warzywami czy też zwykłe, puste ( bo takie uwielbiam! ).

Dziś mam dla Was przepis na takie naleśniki, o których pewnie większość z Was jeszcze nie słyszała, a mianowicie na Hui two-layer crepes – czyli chińskie naleśniki dwuwarstwowe.

Smakują rewelacyjnie i fajnie wyglądają!

Oczywiście absolutnie nie trzeba ich podawać w formie roladek, tak jak ja!

Śmiało można zajadać w formie placków z ulubionymi dodatkami!

Polecam!

Warto spróbować!

 Hui two-layer crepes , chinskie nalesniki , nalesniki dwuwarstwowe , nalesniki waniliowe , ciekawe nalesniki , ostra na slodko , kuchnia chinska (3)xx

SKŁADNIKI:

( dla 2 osób )

1 warstwa :

* mąka – 3/ 4 szkl

* woda w temp. pokojowej – niecała szkl

* olej – 1 łyżka

* sól – 1 szczypta

2 warstwa:

* mąka – 0,5 szkl

* jajko – 1 szt

* woda w temp. pokojowej – 0,5 szkl

* cukier puder – 2 łyżki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1 warstwa:

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę, olej i sól, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.

2 warstwa:

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajko, wodę oraz cukier, mieszamy i odstawiamy na 5 minut.

CAŁOŚĆ:

Rozgrzewamy patelnię, smarujemy olejem.

Wylewamy cienką porcję 1 ciasta na całe dno, smażymy ok. 1 minutę.

Zalewamy cienką warstwą 2 ciasta, smażymy przez ok. 2 minuty, a następnie delikatnie odwracamy i smażymy kilkanaście sekund ( do ścięcia ).

Tak robimy z pozostałym ciastem!

Podajemy z cukrem pudrem albo bitą śmietaną!

Smacznego!

Hui two-layer crepes , chinskie nalesniki , nalesniki dwuwarstwowe , nalesniki waniliowe , ciekawe nalesniki , ostra na slodko , kuchnia chinska (1)x

 

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    KONKURS - DO WYGRANIA GRANITOWY SPRZĘT DO SMAŻENIA!
    15 maja 2015 at 21:26

    […] wiecie naleśnikowy ze mnie potwór … i to właśnie naleśniki są takim przysmakiem, który mogę zajadać codziennie i którego nigdy nie mam […]

  • Reply
    SOLONY KARMEL - idealny do lodów, naleśników i gofrów!
    23 maja 2015 at 06:28

    […] Świetnie sprawdzi się również do gofrów czy też naleśników! […]

  • Reply
    KROKIETY Z MUSEM JABŁKOWYM W CYNAMONOWEJ PANIERCE
    28 września 2015 at 07:55

    […] jestem ogromną wielbicielką naleśników to chyba słyszeliście już z milion […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress