TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM NA OSTRO I MANGO

Mango to jeden z najrzadziej jedzonych przeze mnie owoców – a szkoda, bo jak zapewne wiecie smakuje rewelacyjnie – zwłaszcza wtedy kiedy jest dojrzałe i mega soczyste!

Ponadto jest bardzo zdrowe … a niedawno naukowcy przeprowadzili liczne badania, z których wynika, że mango może zapobiec rozwojowi niektórych nowotworów, a także obniżyć poziom cukru i cholesterolu we krwi.

Złagodzi również ból gardła i chrypkę.

Dziś mam dla Was przepis na pyszny i szybki obiad inspirowany kuchnią orientalną.

Połączenie kurczaka marynowanego na ostro ze słodkim mango w maślanym sosie jest fantastycznym pomysłem na romantyczną randkę albo obiad.

Dodatek makaronu tagliatelle sprawia, że danie jest niezwykle sycące a świeża kolendra nadaje niezwykłego aromatu

Polecam!

  tagliatelle z kurczakiem , tagliatelle z mango , mięso z owocami , kuchnia orientalna , ostra na slodko , makaron z miesem , sylwia ladyga (3)x

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* tagliatelle – ok. 200 g

* filet z kurczaka – 150 g

* dojrzałe mango – 1 szt

* masło – 100 g

* sól, pieprz , chili, papryka słodka, czosnek – do smaku

* świeża kolendra

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Pokrojonego na większą kostkę kurczaka zalewamy jogurtem, dodajemy sól, pieprz, chili, paprykę i posiekany czosnek – marynujemy.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w kostkę mango, przesmażamy a następnie dodajemy pokrojonego kurczaka – smażymy na wolnym ogniu do miękkości.

Podajemy gorące z ugotowanym al dente makaronem i świeżo posiekaną kolendrą.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM, KUSKUSEM I WARZYWAMI
    18 lutego 2016 at 09:44

    […] dorodną , czerwoną paprykę faszerujemy pysznym nadzieniem z kurczaka, kuskusu i warzyw, a potem zajadamy do ostatniego […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress