NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z JAJKIEM SADZONYM I CHEDDAREM

Dziś mam dla Was kolejny pomysł na naleśniki!

Tym razem będzie troszeczkę ( ale tylko troszeczkę :p ) bardziej kalorycznie niż zawsze!

Ale ojj tam ojj tam , taka dawka kalorii od czasu do czasu absolutnie nie zaszkodzi ;)

Cieniutkie naleśniki zrumienione na prawdziwym, pachnącym maśle i zapiekane z jajkiem sadzonym i serem żółtym – u mnie cheddarem.

Danie niesamowicie smaczne i niesamowicie sycące!

Idealne zarówno dla długie, leniwe śniadanie, jak i obiad.

Gwarantuję, że talerz zostanie opróżniony do zera!

Polecam!

 nalesniki z serem , wytrawne nalesniki , zapiekane nalesniki , omlet , ostra na slodko (2)x

SKŁADNIKI:

( 1 porcja / 2 szt )

NALEŚNIKI:

* mąka – 0,5 szkl
* jajko – 1 szt
* woda gazowana – 1 szkl
* proszek do pieczenia -1 szczypta
* sól – 1 szczypta
* olej – 2 łyżki

DODATKOWO:

* jajko – 1 szt
* ser żółty – ok. 30 g
* masło
* świeża natka pietruszki
* sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy , smażymy 2 duże naleśniki, składamy w koperty.

Na patelni roztapiamy masło, kładziemy złożone naleśniki, na górze rozbijamy jajko, odrobinę solimy, pieprzymy, przykrywamy aż się zetnie, a następnie posypujemy startym serem i zapiekamy.

Podajemy ze świeżą natką.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress