PLACUSZKI Z DYNI I CUKINI – dietetyczne – BE FIT!

Ojj szaleję w tym roku z dyniowymi przepisami, szaleję!

A to dlatego, że mój ogródek w tym roku też zaszalał i dyni mam więcej niż amerykanie na Halloween.

Ale nie narzekam – wręcz przeciwnie, kombinuję jak tylko się da i dzięki temu dogadzam sobie fantastycznymi przysmakami!

Zupy, kopytka, racuszki, ciasta, muffinki, desery i inne smakołyki wychodzą spod moich zdolnych łapek!

Dziś mam dla Was przepis na dietetyczne placuszki z dyni i cukinii z dodatkiem świeżej natki pietruszki – przepis, który z przyjemnością dołączył do moich przepisów BE FIT!

Placuszki są bardzo delikatne, lekkie, a do ich usmażenia używamy minimalnej ilości tłuszczu, w związku z czym śmiało mogą pozwolić sobie na nie osoby będące na diecie.

Ja zajadam je solo, ale Ci, którzy na diecie nie są śmiało mogą pozwolić sobie na dodatek ulubionego sosu, np. czosnkowego!

Polecam!

Koniecznie wypróbujcie!

CIEKAWOSTKA!

Natka pietruszki odznacza się dużą wartością odżywczą: zawiera bardzo dużo witaminy C i beta-karotenu.

Wzmacnia, oczyszcza organizm, poprawia cerę i humor.

placki z cukini , racuchy z cukini , placuszki dyniowe , placuszki fit , dietetyczne placuszki (3) xxx

SKŁADNIKI:

( 6 szt )

* dynia – 100 g
* cukinia – 100 g
* świeża natka pietruszki – 1 pęczek
* jajko – 1 szt
* mąka owsiana – 1 łyżka
* sól, pieprz
* olej kokosowy do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Dynię oraz cukinię ścieramy na grubych oczkach, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz mąkę, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy, a następnie smażymy cieniutkie placuszki na lekko natłuszczonej patelni.

Zajadamy gorące!

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress