Dziś mam dla Was kolejny przepis na fantastyczne placuszki!
Do zrobienia w 5 minut, łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne!
Mega puszyste a zarazem lekkie!
Są świetnym pomysłem zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki obiad.
Idealnie smakują solo, z cukrem pudrem, ulubioną konfiturą albo miodem.
Koniecznie wypróbujcie!
A potem oczywiście dajcie mi znać jak smakowały!
Polecam!
SKŁADNIKI:
( ok. 10 szt )
* gęsta, kwaśna śmietana 18% – 4 czubate łyżki
* mąka pszenna – 3 łyżki
* mąka kokosowa – 1 łyżka
* duże jajko – 1 szt
* cukier – 1 łyżka
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą ucieramy, smażymy na mocno rozgrzanym oleju na rumiano.
Podajemy gorące!
Smacznego!
6 komentarzy
Ewa
15 stycznia 2016 at 15:02Pycha :)
ewelanka
30 kwietnia 2016 at 08:52Jaką inną mąką najlepiej zastapic ryżowa? :) I dla ilu osob jest to porcja? :)
Ostra na Słodko
30 kwietnia 2016 at 09:12KOchana w tym przepisie nie uzywamy ryżowej :) Porcja tak jak pisze – wychodzi 10 szt :)
ewelanka
1 maja 2016 at 07:10Jejku, przepraszam, miałam na myśli kokosowa! :) mozna ja zastąpić łyżka ziemniaczanej, kukurydzianej albo po prostu pszennej? :)
Ostra na Słodko
1 maja 2016 at 08:34Śmiało może być sama pszenna – będą równie pyszne!
Daria
6 października 2017 at 10:24A ryżowej mąki też można dodać?