SMAŻONE RAFAELLO ( kokosowe kuleczki z migdałami ) – przepyszne!

Jak wiecie jestem ogromną , ale to ogromną wielbicielką słodkich kuleczek Rafaello.

Zajadając je ostatnio przy filmie wpadł mi do głowy pewien genialny pomysł!

A jak wpadł, to już na drugi dzień wzięłam się za jego realizację.

I oto jest!

Mam dla Was przepis na fantastyczne kuleczki Rafaello, ale w wersji smażonej.

Z chrupiącym migdałkiem w środku … delikatne .. słodkie.

Idealne na imprezową przekąskę np. na Sylwestra!

Koniecznie wypróbujcie!

Takie domowe Rafaello z całą pewnością zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych!

 rafaello , smazone kokosowe kuleczki, kasza manna slodycze , ostra na slodko (3)xx

SKŁADNIKI:

( ok. 15 szt )

* ugotowana kasza manna – 1 szkl
* cukier – 4 łyżki
* jajko – 1 szt
* wiórki kokosowe – ok. 1 szkl
* płatki migdałów – 3 łyżki
* migdały – 15 szt
* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kaszę mannę gotujemy na gęsto, studzimy,

Do wystudzonej dodajemy jajko, połowę wiórków kokosowych i posiekane płatki migdałów – dokładnie mieszamy.

Z masy formujemy kuleczki, do każdej wkładamy obrany ze skórki migdał i obtaczamy w pozostałych wiórkach.

Przygotowane odkładamy na ok. 20 minut do lodówki.

Po ty czasie smażymy na głębokim oleju na złoto.

Smacznego!

rafaello , smazone kokosowe kuleczki, kasza manna slodycze , ostra na slodko (5)xx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress