ROLADKI Z INDYKA NADZIEWANE KASZĄ GRYCZANĄ NIEPALONĄ

Dziś sięgamy po indyka!

A dokładnie to filet z indyka – mięso niesamowicie soczyste, delikatne , smaczne, i takie po które z przyjemnością sięga na zmianę z kurczakiem.

Mam dla Was przepis na przepyszne roladki z indyka nadziewamy kaszą gryczaną niepaloną oraz cebulką.

Podaje z chrupiącymi brokułami tworzą przepyszne danie – idealne na obiad.

Smaczne, lekkie i dietetyczne!

be fit ostra na slodko

Takie roladki z indyka są świetnym pomysłem nie tylko na rodzinny, smaczny obiad, ale też imprezowe danie na ciepło – gwarantuję, że każdy będzie oblizywał się ze smakiem.

Koniecznie wypróbujcie!

Polecam!

 roladki z indyka , faszerowane roladki , kasza gryczana niepalona , roladi z kasza , ostra na slodko (3)xxx

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* filet z indyka – 2 porcje
* kasza gryczana niepalona – ok. 100 g
* duża cebula – 1 szt
* sól, pieprz, papryka
* olej do smażenia
* bulion warzywny – ok. 400 ml

DODATKOWO:

* brokuły

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kaszę gryczaną niepaloną gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.

Filety z indyka rozbijamy na plastry, nacieramy solą , pieprzem i odrobiną papryki.

Na odrobinie oleju ( ja używam kokosowego ) podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulę, a następnie mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną i doprawiamy do smaku.

Porcję farszu układamy na mięsie i delikatnie, ale dokładnie zwijamy roladki – zawiązujemy sznurkiem lub nicią.

Każdą roladkę obsmażamy z każdej strony na odrobinie oleju, a następnie przekładamy do garnka , podlewamy bulionem warzywnym i dusimy do miękkości.

Podajemy z ugotowanymi al dente brokułami.

Smacznego!

roladki z indyka , faszerowane roladki , kasza gryczana niepalona , roladi z kasza , ostra na slodko (2)xxx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress