RAFAELLO PANCAKES – racuszki kokosowo – migdałowe

Smak Rafaello kocham do tego stopnia , że przemycam go wszędzie gdzie się da!

Do ciast … do deserówtortów , ciasteczek , naleśników, a nawet pankejków!

Smak ten , no i zapach przywodzi na myśl najpiękniejsze wakacje i choć na chwilę zabiera nas myślami na rajską plażę ;)

Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych ( a zarazem najlepszych ) pancakes – racuszków.

Niesamowicie delikatne , puszyste i rozpływające się w ustach.

Przyrządzone na mleku kokosowym i wypełnione po brzegi chrupiącymi płatkami migdałów i prażonym kokosem.

Podane z kleksem bitej śmietany są fantastycznym pomysłem na słodki obiad zarówno dla dzieci , jak i dorosłych.

Polecam!

  rafaello pancakes , kokosowe racuszki , placuszki z kokosem , ostra na slodko , pyszne pancakes 4xxx

SKŁADNIKI:

* mąka pszenna – 120 g

* mleko kokosowe – 0,5 szkl

* mleko 0,5% – 1 szkl

* wiórki kokosowe – 0,5 szkl

* płatki migdałów – 1/4 szkl

* duże jajko – 1 szt

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* cukier – 2 łyżki

* sól – 1 szczypta

* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.

Dodajemy mleko zwykłe i mleko kokosowe oraz płatki migdałów i kokos.

Wbijamy jajko i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Jeśli zobaczymy , że ciasto jest zbyt gęste dolewamy jeszcze odrobinę mleka.

Smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress