PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM, KUSKUSEM I WARZYWAMI

No i mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis na smaczny i dietetyczny obiad – przygotowany oczywiście z myślą o serii przepisów BE FIT!

be fit ostra na slodko

Tym razem stawiamy na paprykę!

Dużą, dorodną , czerwoną paprykę faszerujemy pysznym nadzieniem z kurczaka, kuskusu i warzyw, a potem zajadamy do ostatniego kęsa.

Takie danie jest nie tylko smaczne, ale i wyjątkowo sycące ( no a zarazem zdrowe – kuskus nie zawiera cholesterolu. Jest dobrym źródłem niacyny, tiaminy i żelaza. ).

Przyrządza się je błyskawicznie i jest fajnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło.

papryka faszerowana , nadziewana papryka , papryka z kurczakiem i kuskusem , przepisy fit , dietetyczne przepis, ostra na slodko (2)xxx

SKŁADNIKI:

* czerwona papryka – 1 szt
* filet z kurczaka – 100 g
* kuskus – 3 łyżki
* marchew – 1 szt
* cebula – 1 szt
* czosnek – 1 ząbek
* sól, pieprz, chili
* oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy, podsmażamy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek.

Dodjamey pokrojonego w kostkę kurczaka i startą na grubych oczkach marchew – przesmażamy na wolnym ogniu ok. 5 minut.

Dodajemy przygotowany wcześniej kuskus, doprawiamy do smaku solą, piperzem oraz chili.

Farszem nadziewamy wydrążoną paprykę, ugniatamy, a następnie wkładamy do niewielkiego rondelka, podlewamy wodą do połowy i na wolnym ogniu dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut.

Zajadamy!

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Pola
    15 lutego 2016 at 18:09

    Chyba zaczynam Cię nie znosić :) Jak można tak super gotować:) ? po kurczaku na piwie stwierdzam, że jesteś okropna, nie, okropnie dobra :)

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress