CIASTO JOGURTOWE Z BAKALIAMI

 

Wiem wiem , uwielbiacie ciasta jogurtowe!

Dziś mam dla Was przepis na kolejne jogurtowe – tak samo łatwe i szybkie jak jego poprzednicy.

Puszyste ucierane ciasto obficie obłożone ulubionymi bakaliami.

Są orzechy włoskie … i nerkowce … i ziemne ….

Są migdały … czekolada i trochę kokosu.

Pyszności na nim pod dostatkiem!

Ciasto bez dodatku bakalii jest ciastem dietetycznym i śmiało mogą skusić się na nie osoby liczące kalorie.

W wersji z bakaliami już nie jest tak dobrze – tutaj za to dostarczamy mnóstwo energii i uśmiechu! :D

Polecam!

ciasto jogurtowe , ciasto bezglutenowe , kukurydziane ,ciasto orzechowe , z orzechami , z bakaliami , babka orzechowa , ostra na slodko , blog kulinarny (1)xxx

SKŁADNIKI:
( mała keksówka 10×18 )

* mąka kukurydziana – 4 czubate łyżki
* jajko – 3 szt
* jogurt naturalny – 180 g
* cukier – 3/4 szkl
* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
* skórka cytrynowa – 1 łyżka

DODATKOWO:

* biała czekolada

* ulubione bakalie

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się dość mocno napuszy.

Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ).

Pieczemy ok. 45-50 minut, studzimy.

Wystudzone polewamy roztopioną, białą czekoladą i obficie posypujemy podprażonymi bakaliami.

Smacznego!

ciasto jogurtowe , ciasto bezglutenowe , kukurydziane ,ciasto orzechowe , z orzechami , z bakaliami , babka orzechowa , ostra na slodko , blog kulinarny (5)xxx

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress