RACUSZKI ŚMIETANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM

Dziś kolejne pyszności dla wielbicieli wszelkiego rodzaju racuszków, placuszków i pancakes!

Zapraszam na fantastyczne racuszki śmietanowe z masłem orzechowym.

Idealne na słodkie, leniwe śniadanie, obiad dla dzieciaków i dorosłych, albo bardziej kaloryczną kolację.

Podane z masłem orzechowym i prażonymi orzeszkami ziemnymi zachwycą podniebienia wszystkich łasuchów!

Spróbujcie!

 racuszki smietanowe , racuszki z maslem orzechowym , racuchy puszyste , ostra na slodko , sylwia ladyga (2)x

SKŁADNIKI:

( ok. 10 szt )

* gęsta, kwaśna śmietana 18% – 4 czubate łyżki
* mąka pszenna – 3 łyżki
* masło orzechowe – 1 łyżka
* jajko – 2 szt
* cukier – 1 łyżka
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą ucieramy, smażymy na mocno rozgrzanym oleju na rumiano.

Podajemy gorące z dodatkiem masła orzechowego i prażonych orzeszków ziemnych!

Smacznego!

  racuszki smietanowe , racuszki z maslem orzechowym , racuchy puszyste , ostra na slodko , sylwia ladyga (5)x

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress