SERNIK KOKOSOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I KOKOSOWYMI PRALINAMI

Jak już doskonale wiecie jestem ogromną, ale to ogromną wielbicielką serników i w ostatnim czasie spod mych rąk wychodzą prawdziwe cuda!

Niesamowicie kremowe, aksamitne i puszyste – takie podbijają podniebienia rodziny i znajomych!

Dziś mam dla Was przepis na Sernik jakiego tu jeszcze nigdy nie było.

Na kruchym spodzie, o intensywnie kokosowym smaku, z zatopionymi w środku słodkimi pralinami LINDOR o kokosowym smaku.

Praliny LINDOR od Lindt to nowość, która od niedawna dostępna jest w sklepach i totalnie podbija serca wszystkich wielbicieli słodkości!

12813908_10153959130899320_702296290415497279_n

Dla wzbogacenia efektu WOW jest jeszcze masło orzechowe, wiórki kokosowe i chrupiące orzeszki ziemne.

Sernik jest bardzo puszysty ( co zresztą widać na zdjęciu ) i bardzo aksamitny!

Jest świetnym pomysłem na rodzinne przyjęcie, na nadchodzący komunijny sezon i na każdą imprezę!

Z całą pewnością zachwyci i zrobi furorę!

Jaki plus jeszcze ? Robi się go niesamowicie szybko!

Polecam!

1-sernik kokosowy, praliny kokosowe Lindor , lindt , kremowy sernik , sernik najlepszy , swernik z maslem orzechowym , sernik z orzechami (10)xx

SKŁADNIKI:
( tortownica 24 cm )

SPÓD:

* herbatniki – 200 g
* masło – 60 g

MASA:

* ser biały 3 x mielony – 750 g
* kwaśna śmietana 18% – 250 ml
* cukier drobny – 3/4 szkl
* wiórki kokosowe – 0,5 szkl
* duże jajko – 3 szt

DODATKOWO:

* prawdziwe masło orzechowe – -4 łyżki
* praliny kokosowe LINDOR – 1 op
* wiórki kokosowe – 3 łyżki
* orzechy ziemne – 1 garść

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ciasteczka miksujemy na pył, mieszamy ze stopionym masłem i wyklejamy dno natłuszczonej tortownicy.

Ser biały ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 jajku i wlewamy śmietanę.

Dosypujemy wiórki kokosowe i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Wylewamy na kruchy spód, w odstępach dodajemy praliny kokosowe Lindor i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 60-70 minut.

1923844_969161863168862_4530321344980365596_n

Uwaga!

Do piekarnika poniżej ciasta wkładamy naczynie z gorącą wodą – dzięki temu sernik będzie kremowy i aksamitny.

Po upieczeniu całkowicie studzimy, smarujemy masłem orzechowym i posypujemy podprażonymi orzeszkami ziemnymi i wiórkami kokosowym.

Całość dekorujemy pralinami kokosowymi Lindor.

Smacznego!

sernik kokosowy, praliny kokosowe Lindor , lindt , kremowy sernik , sernik najlepszy , swernik z maslem orzechowym , sernik z orzechami (13)x

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress