NALEŚNIKI Z JABŁKAMI I KASZĄ JAGLANĄ

A dziś znów zapraszam Was na fantastyczne naleśniki!

Słodkie, a zarazem delikatne!

Wypełnione po brzegi soczystymi, prażonymi jabłkami i kaszą jaglaną.

Takie połączenie sprawia, że naleśniki są nie tylko wyjątkowo pyszne, ale i bardzo sycące!

Przygotowane w ten sposób, oprószone cukrem pudrem z całą pewnością posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym!

Koniecznie spróbujcie!

nalesniki z jablkami , nalesniki na slodko , nalesniki z kasza jaglana , kasza jaglana przepisy , ostra na slodko (2)x

SKŁADNIKI:

( 4 szt )

NALEŚNIKI:

* mąka pszenna – 1 szkl
* mleko – ok. 2 szkl
* duże jajko – 1 szt
* sól – 1 szczypta
* olej do smażenia – 3 łyżki

NADZIENIE:

* kasza jaglana – ok.3/4 szkl
* jabłko – 2 szt
* cukier waniliowy – 1 łyżka
* cukier – do smaku

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

NALEŚNIKI:

Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki.

NADZIENIE:

Opłukaną 2-krotnie kaszę jaglaną gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru.

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, prażymy do miękkości z odrobiną wody, dosładzamy do smaku.

Tak przygotowane mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną.

CAŁOŚĆ:

Naleśniki smakujemy nadzieniem, zwijamy w rulony, podsmażamy na odrobinie prawdziwego masła.

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

nalesniki z jablkami , nalesniki na slodko , nalesniki z kasza jaglana , kasza jaglana przepisy , ostra na slodko (3)x

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Olga
    25 maja 2016 at 10:42

    Oj kusi ten przepis kusi! Ale czy mąkę pszenną mogę zastąpić np. ryżową? :)

    • Reply
      Ostra na Słodko
      25 maja 2016 at 10:46

      Jasne, że możesz zrobić naleśniki na mące ryżowej :)

    Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress