TARTALETKI Z KREMEM KOKOSOWYM, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI

Połączeniu kokosu, białej czekolady i truskawek – uwielbiam!

I właśnie takim połączeniem dziś będziemy się zachwycać!

Mam dla Was przepis na pyszne tartaletki wypełnione lekkim kokosowym kremem z dodatkiem białej czekolady i obłożone soczystymi truskawkami, na które już powoli będzie kończył się sezon.

Takie tartaletki są świetnym pomysłem zarówno na imprezę , jak i słodkości do popołudniowej kawki.

Koniecznie zróbcie!

Gwarantuję, że będziecie zachwyceni!

Polecam!

tarta z truskawkami , tarta z biala czekolada , tarta z mascarpone , tartaletki z owocami , tarta z kremem i owocami , kruche ciasto , ostra na slodko , sylwia ladyga (2)x

SKŁADNIKI:

CIASTO:

* mąka pszenna – 150 g
* masło – 100 g
* cukier puder – 1 łyżeczka
* mleko – 1 łyżka
* żółtko – 1 szt

KREM:

* mascarpone – 125 g
* śmietana 36% – 300 ml
* biała czekolada – 100 g
* wiórki kokosowe – 3-4 łyżki

DODATKOWO:

*truskawki

  tarta z truskawkami , tarta z biala czekolada , tarta z mascarpone , tartaletki z owocami , tarta z kremem i owocami , kruche ciasto , ostra na slodko , sylwia ladyga (4)xx

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wszystkie składniki na kruche ciasto siekamy, zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki.

Schłodzone wałkujemy, wylepiamy foremki, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 18-20 minut – 200 C ( na złoto ). Studzimy.

KREM:

Śmietanę kremówkę ubijamy na puch, dodajemy mascarpone oraz roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę i podprażony kokos – mieszamy szpatułką do uzyskania gładkiego, delikatnego kremu.

CAŁOŚĆ:

Kremem napełniamy wystudzone kruche foremki,dekorujemy truskawkami i dostawiamy co najmniej na godzinę do lodówki.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress