SORBET ARBUZOWY Z BRANDY I MIĘTĄ – pyszne!

Uwielbiam soczyste arbuzy!

Takie, z których sok leje się po rękach, a moja sukienka już nie nadaje się do noszenia ;)

Co rok z utęsknieniem wyczekuję arbuzowego sezonu!

Dziś mam dla Was przepis na pyszny, orzeźwiający sorbet arbuzowy z dodatkiem brandy i świeżej mięty.

Jest świetnym pomysłem zarówno na upalne popołudnie, jak i imprezowy deser.

Gwarantuję, że wszyscy będą oblizywać się ze smakiem!

Ps.  wersja bez alkoholu oczywiście również się uda – idealna dla dzieciaków!

  sorbet arbuzowy , lody arbuzowe , lody bez maszynki , sorbet z arbuza , ostra na slodko , sylwia ladyga , blog kulinarny (4)x

SKŁADNIKI:

* miąższ z arbuza – 300 g
* świeża mięta – 2 garści
* sok z cytryny – 2 łyżki
* brandy – 5 łyżek
* miód – 1 łyżka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Arbuza ( bez pestek ) wkładamy do blendera, dodajemy miętę, sok z cytryny, brandy i miód – miksujemy.

Wlewamy do pojemniczków na lody, wkładamy patyczek i odstawiamy na całą noc do lodówki.

Zajadamy!

Smacznego!

sorbet arbuzowy , lody arbuzowe , lody bez maszynki , sorbet z arbuza , ostra na slodko , sylwia ladyga , blog kulinarny (1)x

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress