DYNIOWO – JABŁKOWE RACUSZKI Z CYNAMONEM

I kolejne pyszności z dynią w roli głównej!

Dziś mam dla Was przepis na pyszne placuszki z dyni i jabłka, które są fajną alternatywą dla klasycznych, jabłkowych racuchów, które z taką przyjemnością zajadamy na śniadanie czy słodki obiad.

Podane z cukrem pudrem, sosem karmelowym, śmietaną czy też prażonym kokosem posmakują zarówno dzieciakom, jak i dorosłym!

Spróbujcie!

racuszki z dyni, placuszki dyniowe , racuchy jablkowe , ostra na slodko (1)x

SKŁADNIKI:

( dla 2 osób )

* tarta dynia – 2 szkl
* duże, twarde jabłko – 1 szt
* jajko – 1 szt
* mąka pszenna – 3-4 łyżki
* proszek do pieczenia -1 łyżeczka
* cukier brązowy – 3 łyżki
* sól – 1 szczypta
* cynamon – do smaku
* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Startą dynię mieszany ze startym jabłkiem, dodajemy jajko, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli oraz cynamonem i brązowy cukier.

Wszystko razem dokładnie mieszamy ( jeśli ciasto jest za gęste dolewamy odrobinę mleka.

Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, odsączamy na papierowym ręczniku.

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress