SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH Z OREO

No i mistrzyni serników znów wkracza do akcji!

Dziś mam dla Was przepis na sernik gotowany – równie pyszny jak te pieczone!

Robi się go błyskawicznie i jest fajnym pomysłem do popołudniowej kawki.

Ja dziś udekorowałam go ciasteczkami Oreo – Wy śmiało możecie wypróbować swoją wersję – posypać czekoladą, orzechami, prażonym kokosem albo udekorować owocami.

Koniecznie spróbujcie!

Smacznego!

   sernik-gotowany-sernik-oreo-sernik-bez-pieczenia-sernik-na-herbatnikach-sylwia-ladyga-4x-3

SKŁADNIKI:

( tortownica 18 cm )

* twaróg 3x mielony – 500 g
* jajko – 2 szt
* budyń śmietankowy – 50 g
* masło – 100 g
* cukier – 0,5-3/4 szkl
* mleko – 0,5 szkl
* herbatniki
* ciastka Oreo

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło roztapiamy z cukrem, dodajemy dobrze zmielony ser oraz jajka i dokładnie mieszamy cały czas gotując na wolnym ogniu.

Wlewamy budyń roztrzepany w mleku i gotujemy do uzyskania gęstej kremowej konsystencji.

Tortownicę wykładamy herbatnikami, wylewamy część ciepłej masy, przykrywamy kolejną warstwą herbatników i tak układamy tworząc 3 warstwy.

Górę posypujemy posiekanymi ciastkami Oreo.

Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

9 komentarzy

  • Reply
    MAGDA CICHOWLAS
    8 września 2016 at 20:43

    Mam pytanko, odnośnie szklanki – ile mililtrów ma Pani szklanka ? :-)

  • Reply
    WERONIKA
    18 września 2016 at 21:47

    WITAM JAKIEGO SERA PANI UŻYWA JAKIEJ FIRMY? Z WIADERKA?

    • Reply
      Ostra na Słodko
      19 września 2016 at 00:18

      Używam wiejskiego twarogu, takiego z targu, ale jak najbardziej można go zamienić na dobrej jakości ser wiaderkowy – polecam WŁOSZCZOWA <3

  • Reply
    o.zak
    10 października 2016 at 16:50

    Prosty sernikowy doskonały smak :) nie za słodki, nie za ciężki, nie za mazisty W SAM RAZ! Zabieram do „przepiśnika” :)

  • Reply
    Też_Sylwia
    23 listopada 2016 at 18:31

    Wygląda smakowicie 😉 Jeżeli chciałabym zrobić na większej blasze to powinnam powiększać też ilość jajek? Pozdrawiam

    • Reply
      Ostra na Słodko
      23 listopada 2016 at 19:46

      Tak, przy kilogramie sera daj 3 duże albo 4 mniejsze jajka.
      Mam nadzieję, że będzie smakować! :))))

  • Reply
    Anonim
    18 grudnia 2016 at 18:37

    Witam,
    Jeśli miałabym zamienić na blaszkę, to jakich wymiarów powinna być?
    Pozdrawiam
    Agnieszka

    • Reply
      Ostra na Słodko
      18 grudnia 2016 at 18:39

      Jeśli chciałabyś zrobić na blasze to koniecznie trzeba podwoić składniki – ten przepis jest na tortownicę 18 cm czyli malutka.
      Śmiało natomiast można zrobić w keksówce <3
      Smacznego!

    Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress