CIASTECZKA – PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO SEROWO-KOKOSOWE

Ostatnio w mojej kuchni dość często gościło ciasto francuskie!

A to w przypadku przepysznej Tarty serowej z jabłkami …. a to w przypadku Tarty z kaszą … czy też właśnie w przypadku ciasteczek!

I to właśnie na ciasteczka mam dla Was dziś przepis.

Przepyszne, chrupiące , wypełnione po brzegi pysznym, słodkim serkiem o kokosowym smaku – bardzo łatwe i szybkie do zrobienia!

Idealne do popołudniowej kawki czy też pochrupania przed tv podczas ulubionego serialu!

Zróbcie koniecznie!

 rozki francuskie , ciasteczka francuskie , ciasteczka z serem , ciasteczka pierozki , ostra na slodko , sylwia ladyga (2)x

SKŁADNIKI:

* ciasto francuskie – 1 arkusz
* mascarpone – 100 g
* ser biały 2 x mielony – 100 g
* cukier puder – 4 łyżki
* kokos – 4 łyżki
* jajko – do posmarowania
* cukier – do posypania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty.

Serek mascarpone miksujemy z twarogiem oraz cukrem i kokosem ( w razie potrzeby dodajemy więcej cukru ).

Na każdy płatek ciasta francuskiego układamy porcję nadzienia, zamykamy i sklejamy jak pierożki.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem= i posypujemy szczyptą cukru.

Wkładamy do nagrzanego na 200 C piekarnika na ok. 15 minut ( do zezłocenia ).

Zajadamy posypane cukrem pudrem.

Smacznego!

rozki francuskie , ciasteczka francuskie , ciasteczka z serem , ciasteczka pierozki , ostra na slodko , sylwia ladyga (1)xx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress