ŁOSOŚ TERIYAKI , KREM SEROWO-CEBULOWY + TEST SPRZĘTU MONSIEUR CUISINE PLUS

Zważy, zblenduje, zmiksuje, ugniecie, posieka, wymiesza, ugotuje i usmaży za Ciebie!

Idealny facet?!

O nie nie!

Mowa tutaj o Monsieur Cuisine Plus – rewolucyjnym urządzeniu marki SilverCrest.

Urządzeniu, które swoim działaniem wielu z Was pewnie przypomni znane i bardzo drogie urządzenie, które już od lat podbija niektóre kuchnie.

I tak tak – dobrze kojarzycie!

Monsieur Cuisine Plus swoim działaniem bardzo przypomina swojego konkurenta, ale kosztuje 1/4 ceny!

img_2061

Ale po kolei!

Siądźcie sobie wygodnie, a ja opowiem Wam co to za sprzęt, czy podbił moje serce, co w nim przygotowałam i czy będę jeszcze z niego korzystać.

pasek

CO TO JEST?

Monsieur Cuisine Plus to wielofunkcyjne urządzenie marki SilverCrest.

MOC : 800W – miksowanie / 1000W – gotowanie

CO ROBI:

smaży
– gotuje na parze
– ubija
– emulguje
– gotuje
– rozdrabnia
– sieka
– miesza
– ugniata
– miksuje
– blenduje
– waży

przechwytywanie-w-trybie-pelnoekranowym-07-10-2016-213409

CO MOŻNA W NIM PRZYGOTOWYWAĆ:

ciasta
– mięsa
-zup
-warzywa
– koktajle
– ryby
– konfitury
– sosy

przechwytywanie-w-trybie-pelnoekranowym-07-10-2016-213606

Całość jest bardzo ciężka, co świadczy o wyjątkowej trwałości, porządnych materiałach.

Jest bardzo łatwy w obsłudze i posiada czytelny wyświetlacz, który ułatwia nam przygotowanie dań – widzimy na nim czas gotowania, temperaturę, program i moc działania.

W zestawie znajduje się 2,2 litrowy pojemnik ze stali szlachetnej ( do miksowania ) , wkład do gotowania, 2 wkłady do gotowania na parze oraz 3 nasadki ułatwiające siekanie, ubijanie, mieszanie.

GWARANCJA : 3 lata

monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-6

pasek

PRZEPISY:

W zestawie znajduje się fantastyczna książka z pięknym zdjęciami i ciekawymi przepisami, które inspirują do użycia Monsieur Couisine Plus.

Ja postanowiłam przygotować Zupę/ krem serowo-cebulą z koperkiem oraz Łososia taryaki z tabbouleh i warzywami.

Jak to zrobiłam i jak spisało się urządzenie?

Zobaczcie!

 monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-26-001   monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-15xx

ZUPA/KREM SEROWO-CEBULOWY Z KOPERKIEM

SKŁADNIKI:

( dla 1 osoby )

* duża cebula – 1 szt
* czosnek – 1 ząbek
* serek topiony naturalny – 200 g
* bulion warzywny – 250 ml
* koperek
* świeża chili
* sól, pieprz
* oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do misy miksującej wrzucamy przekrojoną na pół cebulę, czosnek oraz połowę papryczki chili, zamykamy pokrywę, naciskamy TURBO – otrzymuje drobno posiekane warzywa.

monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-23

Wlewamy odrobinę oliwy, naciskamy ANBRATEN ( funkcję podsmażania ) i całość smażymy ok. 3-4 minuty.

monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-24

Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy serek topiony i ustawiamy czas gotowania naszej zupy: ok. 10 minut/90C/prędkość 1/LINKSLAUF (mieszanie ).

Po tym czasie blendujemy ( funkcja TURBO, prędkość 4 ) i gotowe!

Podajemy z posiekanym koperkiem i podprażonymi orzechami.

Pycha!

Smacznego!

monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-27xxx

ŁOSOŚ TERIYAKI Z TABBOULEH I WARZYWAMI

SKŁADNIKI:

( 1 porcja )

* filet z łososia – 200 g
* mała pomarańcza – 1 szt
* świeży korzeń imbiru – 1 cm
* brązowy cukier – 1 łyżka
* czerwona cebula – 1 szt
* papryczka chili – 1 szt
* czosnek – 2 ząbki
* sos sojowy – 3 łyżki

TABBOULEH:

* kuskus – 0,5 szkl
* czerwona papryka – 0,5 szt
* zielona papryka – 0,5 szt
* żółta papryka – 0,5 szt
* posiekane orzechowy laskowe

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

MARYNATA:

Do pojemnika do miksowania wkładamy przekrojoną na pół cebulę, czosnek oraz chili, naciskamy TURBO, siekamy.

monsieur-cuisine-plus-lidl-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-termomix-3  monsieur-cuisine-plus-lidl-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-termomix-5

Dodajemy plastry pomarańczy oraz sok pomarańczowy, posiekany imbir, cukier oraz sos sojowy, podgrzewamy 6 minut/100C/prędkość 1.

monsieur-cuisine-plus-lidl-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-termomix-1

W przygotowanej marynacie obtaczamy łososia i odstawiamy na 15 minut.

ŁOSOŚ:

Do pojemnika do miksowania ( nie myjmy go po marynacie ) wlewamy 1 l wody.

Przykrywamy pojemnikiem do gotowania na parze ( głębokim ), układamy łososia wraz z marynatą oraz połówki papryk.

Przykrywamy, uruchamiamy program do gotowania na parze DAMPFGAREN na 20 minut.

monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-9

Po 10 minutach wyjmujemy papryki a łososia dogotowujemy.

CAŁOŚĆ:

Zalany wcześniej wrzątkiem kuskus mieszamy z pokrojonymi w kosteczkę paprykami oraz posiekanymi, podprażonymi paprykami.

Podajemy z gorącym łososiem i świeżym koperkiem.

Smacznego!

monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-16xx

pasek

PODSUMOWANIE:

Jak widzicie sprzęt poradził sobie rewelacyjnie z obiadem!

Waga działa bez zarzutów, a miski miksującej użyłam do przygotowania ciasta na biszkopt z gruszkami.

Posiekałam również marchew …

monsieur-cuisine-plus-termomix-ostra-na-slodko-4  monsieur-cuisine-plus-termomix-ostra-na-slodko-1

… i orzechy do ciasta marchewkowego.

monsieur-cuisine-plus-termomix-ostra-na-slodko-2  monsieur-cuisine-plus-termomix-ostra-na-slodko-3

W komplecie znajduje się książka z mnóstwem fantastycznych przepisów – takich, które można przygotować nie tylko w MONSIEUR CUSINE PLUS.

monsieur-cuisine-lid-ostra-n-slodko-termomix-sylwia-ladyga-4

Urządzenie dostępne jest w sklepach sieci LIDL od 08.10.

Ja z całego serca je polecam!

Zastępuje wiele urządzeń kuchennych i sprawdza się doskonale w codziennych czynnościach.

My się zaprzyjaźnimy na długo!

Może Wy też?

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress