KNEDLE SEROWE

Uwielbiam knedle serowe!

Są delikatne, lekkie, dietetyczne i błyskawiczne do zrobienia.

Super smakują zarówno na słodko – z koktajlem, żurawiną albo cukrem pudrem, jak też w wersji bardziej ostrej – z bułką tartą, przyprawami albo samym topionym masłem.

Są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację!

Posmakują dzieciakom i dorosłym – koniecznie spróbujcie!

Ps. to najlepsze knedle serowe jakie jadłam!

Polecam!

 knedle-serowe-knede-z-twarogu-fit-przepisy-dietetyczne-knedle-ostra-na-slodko-2xxx

SKŁADNIKI :

( 2 porcje )

* ser biały – 250 g
* masło – 30 g
* małe jajko – 2 szt
* kasza manna – 40 g
* mąka pszenna – 20 g
* sól – 1 szczypta
* bułka tarta do posypania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Ser rozcieramy na gładką masę, dodajemy miękkie masło, roztrzepane 2 jajka, kaszę mannę , sól i trochę mąki – mieszamy.

Oproszonymi mąką dłońmi formujemy knedle i wrzucamy na gotującą, lekko osoloną wodę.

Gotujemy ok. 5 -7 minut na wolnym ogniu.

* Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilość mąki – zależy to od tego jak bardzo mokry jest ser.

Podajemy z cukrem pudrem.

Smacznego!

knedle-serowe-knede-z-twarogu-fit-przepisy-dietetyczne-knedle-ostra-na-slodko-1xx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress