KAWA RAFAELLO Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ

Jak wiecie jestem wielkim ale to wielkim kawoszem!

Z ogromną przyjemnością próbuję nowych smaków, nowych połączeń i kombinuję wyczarowując przy tym kolejne pyszności!

Dziś mam dla Was przepis na kawę, która swoimi smakami niejednemu przypomni wakacje na rajskich plażach.

Kokos i biała czekolada – ja uwielbiam!

W połączeniu ze zbożową kawą smakuje fenomenalnie – spróbujcie i Wy!

Ps. wielbiciele Rafaello będą zachwyceni!

 

SKŁADNIKI:

* kawa zbożowa INKA Bio klasyczna – 2 łyżeczki

http://inka.pl/rodzina-inki/inka-bio/inka-bio/
* mleko 2% – 100 ml
* mleko kokosowe – 100 ml
* likier kokosowy – 1 łyżeczka
* śmietana 36% – 125 ml
* biała czekolada – 50 g
* wiórki kokosowe – 2 łyżki
* masło – 1 pełna łyżeczka
* cukier 1 łyżka

images-1

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mleko gotujemy z mlekiem kokosowym, zalewamy kawę Inka, rozpuszczamy, dodajemy likier kokosowy.

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ze śmietaną kremówką.

Wiórki kokosowy przesmażamy z masłem i cukrem.

Na dno szklanki układamy porcję kokosu.

Zalewamy kremem białej czekolady i przygotowaną kawą.

Dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną 36% ( dodatkową ) i posypujemy lekko podprażonym kokosem.

Smacznego!

kawa-kokosowa-kawa-rafaello-kawa-z-biala-czekolada-kawa-inka-kawa-warstwowa-4xxx

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress