NALEŚNIKI Z KASZY JAGLANEJ Z RICOTTĄ DI BUFALA, ORZECHAMI I DŻEMEM Z ROKITNIKA

Naleśniki jaglane robiłam już wielokrotnie!

Lubię je w wersji na słodko, jak i takiej na ostro albo bardziej wytrawnej – w każdej smakują fenomenalnie!

Dziś przygotowałam z nich śniadanie, które totalnie podbiło moje serducho ( bo wiecie, że naleśnikożerca ze mnie straszny! ).

Dodałam do nich pyszną ricottę di bufala z orzechami i miechunką a także dżem z 100% Rokitnika od Łowicz – całość komponowała się obłędnie i stworzyła śniadania, do którego będę wracać z przyjemnością!

Spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

* ugotowana kasza jaglana – 125 g
* mleko 2% – 200 ml
* mąka pełnoziarnista – 50 g
* mąka żytnia – 50 g
* duże jajko „O” – 1 szt
* ricotta di bufala – 1 łyżka

DODATKOWO:

* ricotta di bufala – ok. 200 g
* dżem 100% Rokitnik Łowicz
* orzechy pekan i macadamia + miechunka peruwiańska

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kaszę jaglaną gotujemy z ok. 1,5 szkl wody do miękkości.

Do ugotowanej dodajemy mleko – miksujemy.

Wrzucamy pozostałe składniki, mieszamy, odstawiamy na ok.30 minut, a po tym czasie smażymy na złoto na niewielkiej ilości oleju kokosowego.

Do ricotty dodajemy posiekane i podprażone orzechy oraz miechunkę.

Usmażone naleśniki smarujemy serkiem, dodajemy dżem z rokitnika, zawijamy w koperty i zajadamy.

Smacznego!


Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress