FETTUCCINE Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWO-SEROWYM

Że jestem straszną makaroniarą to wszyscy wkoło wiedzą!

Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty – zarówno w wersji mięsnej, jak i vege ( choć ta wersja vege jest zdrecydowaine bliższa mojemu sercu! ).

Dziś mam dla Was przepis na genialne Fettuccine kurczakiem, szpinakiem i gorgonzolą.

Danie niesamowicie szybkie, smaczne i sycące!

Koniecznie spróbujcie – może jeszcze dziś?

Polecam!

SKŁADNIKI :

( 2 porcje )

* makaron fettuccine – 300 g
* filet z kurczaka – 200 g
* ser gorgonzola – 100 g
* świeży szpinak – 250 g
* czosnek – 3 ząbki
* szalotka – 1 szt
* papryczka chili – 1 szt
* sol, pieprz, gałka muszkatołowa
* oliwa
* masło min. 82%

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną szalotkę, odrobinę papryczki chili, czosnek – przesmażamy.

Wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka, smażymy kilka minut i wrzucamy oczyszczone liście szpinaku.

Dodajemy czubatą łyżkę masła, podgrzewamy ok. 3-4 minuty, doprawiamy sola, pieprzem i gałką muszkatołową.

Dodajemy ugotowany al dente makaron, pokrojoną gorgonzolę, dokładnie mieszamy,podgrzewamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress