NAJLEPSZE BROWNIE NA ŚWIECIE

Że serniki robię genialne to już wiecie, a że brownie wspominałam?

Tak, tak!

Znam niezawodny przepis na najlepsze brownie na świecie!

  

Idealnie wilgotne, delikatne, no i bardzo szybkie do zrobienia, jak to na brownie przystało.

Można przygotować je w klasycznej wersji, można z czekoladą,z orzechami, z liofilizowanymi malinami, karmelem albo popcornem.

Każda wersja będzie zachwycać łasuchów!

Koniecznie spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

( 20×10 )

Na większą podwajamy składniki

* czekolada min. 80% kakao – 130 g
* masło min. 82% – 100 g
* cukier drobny – 90 g
* brązowy cukier – 60 g
* duże jajko – 2 szt
* wanilia – 1 laska
* mąka pszenna – 60 g
* sól morska

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Czekoladę i masło umieszczamy w żaroodpornej misce na kąpieli wodnej – gotujemy do rozpuszczenia.

Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier i ziarenka wanilii, jajka i energicznie mieszamy.

Wsypujemy mąkę, sól, mieszamy i wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 35-40 minut.

Ps. jeśli chcemy dodać kawałki czekolady robimy to w połowie pieczenia.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

4 komentarze

  • Reply
    Kamila
    17 maja 2017 at 20:38

    Z popcornem? Zaintrygowalas mnie… Ale że jak? Chętnie wypróbuję, ale jak? 😋

  • Reply
    Kasiss
    24 lipca 2017 at 12:35

    Wyszło obłędne, ale zdecydowanie zmniejszyłabym ilość cukru :)

  • Reply
    tysia
    12 października 2017 at 22:27

    Czym zastąpić laskę wanilli? ;>

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress