BABECZKI BAKALIOWE Z JAGLANYM KREMEM KOKOSOWYM I MALINAMI

Czy w jednej, małej babeczce da się przemycić mnóstwo zdrowych i pysznych składników?

Pewnie, że się da!

Zainspirowana konkursem Lubella z płatkami Corn Flakes kakao i miód przygotowałam kolejne, pyszne śniadanie – tak jak lubię najbardziej: na słodko.

Są świetnym pomysłem zarówno na pyszne, leniwe śniadanie dla całej rodzinki, jaki i np. przekąskę w pracy.

Dodatek owoców sprawia , że nie tylko smakują rewelacyjnie, ale i smakują obłędnie!

Koniecznie spróbujcie!

#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella

 

SKŁADNIKI:

BABECZKI:

* płatki Corn Flakes kakao i miód – 2 szkl

* orzechy włoskie – ok. 3/4 szkl

* orzechy laskowe – 1 łyżki

* daktyle – 1 garść

* olej kokosowy – 2 lyżki

* sezam – 2 łyżki

KREM JAGLANY: 

* kasza jaglana ( sucha ) – 0,5 szkl

* kokos – 0,5 szkl 

* mleko kokosowe – 2 szkl

* cukier brązowy – 2-3 łyżki

* malin, kandyzowane wiśnie, granat

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do misy miksera wkładamy płatki oraz orzechy i namoczone daktyle – blendujemy na drobno.

Dodajemy olej kokosowy oraz sezam i w razie potrzeby odrobinę wody – wyrabiamy na gładką masę.

Tak przygotowaną masą wylepiamy 3  filiżanki wyłożone folią spożywczą, schładzamy.

W tym czasie wypłukaną wcześniej kaszę jaglaną gotujemy do miękkości w mleku kokosowym z dodatkiem cukru, dodajemy wiórki kokosowe i blendujemy na gładką masę.

Podajemy z owocami!

Smacznego!

 
Odkryj autentyczny smak natury

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress