CZEKOLADOWO – MIODOWE WARKOCZE Z ORZECHAMI

  • Jak wiecie jestem wielką, ale to wielką miłośniczką śniadań!

    Nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez pysznego, najlepiej słodkiego śniadania ( bo jaki początek taki cały dzień ;) ).

    Zainspirowana nowym konkursem śniadaniowym z płatkami Lubella Corn Flakes kakao i miód przygotowałam kolejne smakołyki!

    Delikatne i chrupiące warkocze z płatków  bakalii są świetnym pomysłem zarówno na pierwsze śniadanie, jak i to drugie, np. w szkole czy w pracy.

    Smakują rewelacyjnie!

    #odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella

    Idealne do kubka świeżego mleka, kakao albo ulubionej latte.

    Koniecznie spróbujcie!

     

    SKŁADNIKI:

    * płatki Corn Flakes kakao i miód – 2 szkl

    * suszone daktyle – 1 garść

    * orzechy włoskie – 2 łyżki

    * orzechy laskowe – 2 łyżki

    * jajko – 1 szt

    * mąka pełnoziarnista – ok. 3/4-1 szkl

    * olej kokosowy – 2 lyżki

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Do misy blendera wkładamy płatki, namoczone wcześniej daktyle oraz orzechy – siekamy.

    Dodajemy mąkę pełnoziarnistą, jajko oraz olej kokosowy – wyrabiamy na gładką masę ( ciasto a mieć konsystencję kruchego ciasta ) chłodzimy.

    Schlodzoną dzieliy na kilka miejszych części, rolujemy wałki i skręcamy warkocze.

    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy ok. 20 minut / 170C.

    Podajemy delikatnie oprószone cukrem pudrem.

    Smacznego!


Odkryj autentyczny smak natury

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress