JAK OSZCZĘDZAĆ W KUCHNI?

W  związku z moim ostatnim pobytem w szpitalu jestem w najbliższym czasie „skazana” na zmianę ( albo może lekką modyfikację ;) ) swojego sposobu odżywiania.

Śniadanie, obiad i kolację  postaci słodkości pasuje, żebym zamieniła na lekkie, zdrowe, niskotłuszczowe dania.

Nie powiem, że jestem z tego powodu prze szczęśliwa, ale doskonale zdaję sobie sprawę, że jak mus to mus … no i robię to dla własnego zdrowia!

Przy okazji mam taką motywację, żeby kombinować, tworzyć nowe smaki i poniekąd trochę uczyć się gotować od nowa ;)

Ukochane kluchy, kopytka, naleśniki i pierogi w najbliższym czasie zamieniam na chude mięsa i warzywa robione na parze albo duszone.

W sumie to chyba chcę, żeby te nawyki „weszły mi w krew” i zostały ze mną na stałe!

I tutaj z „pomocą” przyszła mi marka IKEA oraz przesłanie, którym kieruje się marka, że DOBRE NAWYKI I EKO ZWYCZAJE WYNOSI SIĘ Z DOMU.

Więcej do poczytania TUTAJ.

Ikea postanowiła zadbać nie tylko o to, by przygotowywane produkty były zdrowsze, ale też by gotowanie w moim domu było tańsze, szybsze i przyjemniejsze.

Dzięki odpowiednim produktom możemy oszczędzić zarówno pieniądze, czas przygotowywania potraw, jak i energię w kuchni.

W JAKI SPOSÓB?

Prosta sprawa!

W sieci sklepów IKEA dostaniemy specjalny wkład do gotowania na parze z linii STABIL.

Jest on dostosowany do większości naczyń 4-5 litrowych i można ułożyć nawet 3 wkładki ( jedna na drugą ) tworząc przy tym piętrowy garnek, gotując w każdym pojemniku inny składnik albo inna potrawę.

Cały obiad w 1 garnku na 1 palniku!

Produkty zachowują swoje cenne składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

ZALETY:

1. Zyskujemy miejsce

2. Oszczędzamy energię = oszczędzamy pieniądze

3. Zyskujemy czas gotując większą ilość jedzenia w tym samym czasie

4. Oszczędzamy wodę ( do mycia )

5. Dbamy o zdrowie gotując w zdrowy sposób ( a co za tym idzie oszczędzamy na lekach )

Materiał, z którego przygotowano wkład nadaje się do recyklingu.

     

Równie przydatna w oszczędzaniu co wkład STABIL jest patelnia z linii OUMBÄRLIG.

Posiada grube dno z jednej warstwy aluminium umieszczonej pomiędzy dwiema warstwami stali nierdzewnej.

Zapewnia to równomierne i energooszczędne rozprowadzanie ciepła, a co za tym idzie ogranicza ryzyko przypalenia i przywierania potrawy.

Jest wyjątkowo porządnie wykonana, a dzięki materiałom z których jest wykonana – łatwo się myje.

A łatwe mycie – to znów oszczędność czasu i pieniędzy.

 Do wykonania powłoki nieprzywierającej nie użyto PFOA (kwasów perfluorooktanowych)

Materiał, z którego wykonano ten produkt, nadaje się do recyklingu.

 

PODSUMOWUJĄC:

W kuchni łatwo oszczędzać, ale bardzo często nie zdajemy sobie z tego sprawy.

W łatwy, prosty sposób możemy oszczędzać energię, czas i pieniądze.

Odpowiednie garnki np. do piętrowego gotowania, materiały z których wykonany jest nasz sprzęt albo nawet zwykła pokrywka na garnku sprawiają, ze gotowanie staje się tańsze, łatwiejsze, szybsze i lepsze!

I z takim właśnie przesłaniem wychodzi do nas marka IKEA.

Na wielki sukces składają się drobne czyny.

Zmiana przyzwyczajeń, oszczędzanie wody, recykling i wiele innych – to te małe rzeczy sprawiają, że świat wokół nas zmienia się na lepsze!
A wszystko zaczyna się w domu.

Projekt powstał we współpracy z IKEA POLSKA

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress