FIT BATONIKI Z AMARANTUSEM I ŻURAWINĄ – WEGAŃSKIE, BEZ LAKTOZY

Bardzo często w swoich komentarzach prosicie mnie o fit przepisy!

Bardzo mnie to ciesz, gdyż jest to dla mnie takie wyzwanie i dzięki Wam mogę kombinować i robić rzeczy, których do tej pory nie jadłam.

Tak było z tymi batonikami.

Połączeniem poppingu z amarantusa, który upolowałam w sklepie Targroch z płatkami owsianymi, żurawina i miodem stworzyło fantastyczną całość, po której oblizywałam się ze smakiem!

Muszę się z Wami pozielić tym przepisem! Muszę!

Smakuję rewelacyjnie i są świetnym pomysłem zarówno na drugie śniadanie jak i przekąskę w ciągu dnia.

Spróbujcie!

  

SKŁADNIKI:

* migdały – 40 g

* daktyle – 75 g

* płatki owsiane – 80 g

* żurawina suszona – 60 g

* popping z amarantusa ( amarantus espandowany ) – 45 g

* sezam – 20 g

* miód wielokwiatowy – 110 g

* olej kokosowy roztopiony – 75 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Migdały drobno siekamy, prażymy na suchej patelni.

Dodajemy płatki owsiane oraz sezam.

Wrzucamy posiekaną drobno żurawinę oraz daktyle i wsypujemy popping z amarantusa – prażymy kilka minut.

Zalewamy roztopionym olejem kokosowym oraz miodem, mieszamy i wyciągamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wygładzamy, studzimy, wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Kroimy i zajadamy!

Smacznego!

WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ TARGROCH

http://targroch.pl/pl/

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress